Publicitat

El diari esportiu d''El Punt' redueix a 8 les planes per estalviar despeses

'El 9' s'aprima

Una imatge de la portada d''El 9' del 8 de juny del 2011

Hermes Comunicacions, editora d'El Punt, l'Avui i El 9, ha decidit que a partir d'aquest dijous el diari esportiu surti al carrer amb només 8 planes. Habitualment tenia entre 16 i 24 pàgines, segons l'actualitat esportiva i la publicitat. El motiu d'aquesta reducció és estalviar despeses.

L'empresa pretenia suprimir el diari esportiu -va encartat a l'Avui i a El Punt- fins a mitjan d'agost, que tornaria a sortir però ara ja als quioscos i com un producte independent. Durant aquest període de temps, els dos diaris generalistes recuperarien les seves seccions d'esports. Però la pressió dels treballadors ha aconseguit que la capçalera d'El 9 es mantingui viva a canvi de reduir el número de pàgines.

La condició de l'empresa per impulsar el proper agost -coincidint amb la Supercopa d'Espanya- un nou diari de 48 pàgines i a color és que els treballadors del diari esportiu creïn una societat anònima laboral (SAL).

L'editora gironina fa unes setmanes que va obrir un procés de baixes voluntàries al grup al que s'han apuntat fins ara uns quaranta treballadors dels 125 sol·licitats. Cap d'aquests voluntaris a deixar Hermes Comunicacions és d'El 9. Al rotatiu esportiu, l'únic en català, hi treballen 34 periodistes.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Kropotkin, Vic, 09/06/2011 - 10:53

Como todos los tinglados catalanistas, apenas falta pasta nadie los lee y se van al cuerno. El catalanismo es insostenible...