Publicitat
Comunicació · 20 de Setembre de 2013. 10:13h.

El CAC al·lega que els nens poden opinar de temes d'actualitat

L'organisme està analitzant d'ofici el reportatge sobre la Via Catalana de l'Info K

El CAC al·lega que els nens poden opinar de temes d'actualitat

Loppacher, en una foto d'arxiu

El president del CAC, Roger Loppacher, ha explicat que s'està analitzant d'ofici el reportatge sobre la Via Catalana de l'Info K, però ha remarcat que en tot cas les intervencions d'infants sobre política no estan prohibides per les regles de l'audiovisual.

Després que alguns mitjans espanyols i el PPC hagin acusat TV3 de fer un ús polític dels nens, el ple del CAC prendrà una decisió un cop la seva àrea de continguts hagi analitzat el reportatge.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Loppacher ha manifestat que "L'Info K és un informatiu infantil, un informatiu adreçat als infants, adreçat als menors, en el qual es busca la participació d'aquests menors". 

"I, a més, és un informatiu que fins ara ha tingut un reconeixement per part de molts premis, entre els quals els de l'Unicef. Per tant, jo crec que és un informatiu amb una llarga trajectòria en aquest sentit", ha afegit.

Loppacher, ha apuntat que és habitual que a l'informatiu Info K del Canal 33 els menors hi surtin opinant sobre qüestions d'actualitat i que el reportatge sobre la Via Catalana no n'és una excepció. 

D'altra banda, tant el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Brauli Duart, com el Consell Professional de Televisió de Catalunya han defensat l'Info K i els seus criteris de professionalitat.

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#20 Juan, Terrassa, 21/09/2013 - 18:53

Pues nada ,que salgan estos niños a opinar del aborto,de la prostitución, de sexo, y de paso que opinen también del 3% ¿Está de actualidad todo esto ,no? señores del
C-entro
A-doctrinamiento
C-atalán

Nota al CAC no me investiguen pues no soy periodista

#19 Quo vadis?, Bcn, 20/09/2013 - 23:45

Si el CAC diu que es pot fer i que no passa res, ja em quedo molt més tranquil...

#17 quim, Barcelona, 20/09/2013 - 14:45

Una cosa és que els nens opinin de temes d'actualitat i una altra cosa és que es posicionin clarament cap a una postura política. I el més greu... que ho facin en un reportatge/informatiu que obvia els nens que és posicionen a l'altre cantó. Sense parlar el llenguatge bèl.lic: rendir-se, lluitar...

#16 hipo crites, BCN, 20/09/2013 - 14:23

Ara toca escandalitzar-se perquè s'ha pregutat a uns joves i han dit la seva opinió. Això s'ha fet sempre i amb diferentes temes socials. La gent té la pell molt fina quan es tracta de l'independentisme. Preocupin-se dels nen que es moren de fam cada dia i deixin d'emmerdar-nos amb el seu alè.

#16.1 Pcasajoan, Barcelona, 20/09/2013 - 15:29

No, ara toca escandalitzar-se per que es fan programes polítics infantils, en horari infantil i adreçat a infants, amb diners públics.

#16.2 Moles, Les Ardennes, 22/09/2013 - 20:09

#16.1

Pcasajoan
sempre hi ha gent que s'escandalitza per tot el que no entra en els seus paràmetres, que no vol dir els paràmetres de tothom.Però llavors o no vius o no deus veure cap televisió espanyola, el nivell d'escandalització teva ha de ser propera al nivell DEFCON 1

#15 Marc, Sabadell, 20/09/2013 - 14:21

El programa ha rebut premis d'unicef, però pels espanyols no serveix, sinó et dóna el premi la fundación francisco Franco no ho tenen en compte.