Publicitat
Comunicació · 17 de Maig de 2019. 17:04h.

El CAC avala les bromes de TV3 sobre el ronyó de Millo

L'organisme audiovisual les considera “una manifestació més de la llibertat d’expressió”

El CAC avala les bromes de TV3 sobre el ronyó de Millo

Roger Loppacher

El Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) ha acordat que les bromes que va fer el programa de TV3 'Esta passant' sobre el ronyó que l'exdelegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, va donar a la seva dona són “expressions satíriques” dintre de la “llibertat d'expressió”.

L'acord del CAC, aprovat per cinc vots a favor i un en contra, argumenta que les expressions motiu de queixa són “una manifestació de la lliure opinió d’idees, creences o judicis de valor, que s’utilitza com un instrument de denúncia o crítica social”.

“La sàtira és expressió de les manifestacions creatives de l’ésser humà”, afirma l'organisme audiovisual, que conclou que “no es pot apreciar l’existència de cap insult o ofensa”. El CAC considera que els comentaris responen a “un contingut propi d'entretenir en un context d'humor”, malgrat que “puguin esdevenir reprovables tant des del punt de vista social com moral”.

El conseller del PPC a l'organisme audiovisual, Daniel Sirera, ha presentat un vot particular en contra de l'acord perquè considera que l'espai de la cadena pública va “incompleix el Llibre d'estil de la CCMA” i “les missions de servei públic”.

Sirera recorda que el Llibre d'estil de la CCMA estableix que “els nostres continguts d'entreteniment es basen en el respecte per les persones i fomenten els valors constructius i cohesionadors”. També subratlla un altre punt que afirma que “no elaborem ni difonem continguts humorístics basats en la vida privada de les persones”.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#13 Ribes, Hospitalet, Tabàrnia, 18/05/2019 - 08:22

'Si no visitas a los presos en la cárcel, no tienes humanidad', dicen los indepes. Lecciones de humanismo por parte de estos hipócritas, ni una.

#12 Talegon & Rufian "Fakes", WATERloo, 18/05/2019 - 00:23

Esta broma del CAC un chiringuito nazicaganer para proteger las barbaridades e insultos de tv3%. Una estructura d' estat de Catadisney.

#11 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 17/05/2019 - 22:51

Normal, los sinvergüenzas se avalan entre ellos. tienen la misma bajura moral.

#10 Xavier, Maresme , 17/05/2019 - 22:20

.... muy bien.
Hagamos pues bromas sobre la muerte de Muriel Casals a ver qué gracia les hace.

#10.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 17/05/2019 - 22:48

No hubo ni una. Los Constitucionalistas no somos tan malas personas i tan fanáticos como ellos.

#9 Calígula, Gerona (España), 17/05/2019 - 20:33

De acuerdo con el criterio del CAC ejerzo mi derecho de libertad de expresión y me cago en la puta madre de todos los integrantes de este chiringuito, en plan satírico claro