Publicitat
Comunicació · 7 de Novembre de 2008. 18:00h.

El CAC 'castiga' el Grupo Zeta

La Vanguardia tindrà 17 freqüències d'FM, El Periódico cap i la Cope es queda sense dues

El CAC 'castiga' el Grupo Zeta

El president del CAC, Josep Maria Carbonell, amb el vicepresident del Parlament Higini Clotas

El ple del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha adjudicat, de manera, definitva l’explotació comercial de 83 concessions de ràdio en freqüència modulada. La decisió afavoreix el grup Godó (La Vanguardia), que n'aconsegueix 17 de noves enfront Zeta (El Periódico), que es queda sense cap. És el segon intent de Zeta de posar en marxa un grup radiofònic, l'anterior cop va ser amb Joaquim Maria Puyal com a vaixell insgine amb CiU al Govern, però en aquest cas ha estat amb el PSC a la presidència de la Generalitat. La mesura siginifica, d'altra banda, la consolidació definitiva de Rac-1 i Rac-105, almenys a nivell territorial. La situació financera del grup fundat per Antonio Asensio -en venda fins fa uns mesos- podria haver jugat també en contra. La decisió del CAC ha estat presa per vuit vots a favor i dues abstencions. El ple de l'organisme està format per deu membres dels quals quatre han estat elegits a proposa de CiU, tres del PSC, un d'ERC, un del PPC i un d'ICV.

La cadena de ràdio Flaix, amb Miquel Calçada i Carles Cuní al capdavant, ha quedat en segon lloc amb 12 freqüències, Ràdio Teletaxi també amb 12, la cadena Ser 9, Planeta 8 i Ràdio Estel 7 malgrat l'escassa audiència que té actualment. La cadena Cope, d'altra banda, s'ha quedat sense les emissores que tenia a Lleida (99.7)  i a Girona (97.4).

La cadena ha emès un comunicat en el que afirma que "el CAC ha decidido silenciar la voz de la Cadena Cope en parte de Cataluña, y ha asignado estas dos frecuencias utilizadas por COPE,a otros dos operadores de la competencia. Ya hace 10 años el Gobierno de la Generalitat de Catalunya, bajo la presidencia de Jordi Pujol, intentó acallar también nuestra voz. Su decisión fue recurrida por la Cadena Cope ante el Tribunal Supremo. Hace dos años el Tribunal Supremo nos dio la razón".

Publicitat
Publicitat

42 Comentaris

Publicitat
#42 Rafael del Barco Carreras, Barcelona, 18/12/2008 - 09:52

GRUPO ZETA
A los "viejos" del El Periódico, Interviú y Tiempo.
Los "Asensio" se merecen la quiebra. No se puede gozar de la basura indefinidamente.
Rafael del Barco Carreras

#41 Mikel, Girona, 09/11/2008 - 12:59

CAC CAC CAC No hauries de boicotejar a molta gent de les que escriuen aqui? Que panda, quina gent més dolenta

#40 Josep, Catalunya, dictadura nazional-montillista, 09/11/2008 - 12:03

Jo trobo molt més nazional-socialista TV3 i Nazional-Socialista Radio que la Cope; realment el montillisme es cada dia més semblant al Hitler, que també va pujar democraticament i dins el PSOE alemany; quina por fa el nazional-montillisme

#39 CatalàdeBCN, Barna, 09/11/2008 - 10:58

Un bon primer pas. És nececessari encara fer més pressió sobre la göebbeliana COPE. S'hauria de boicotetjar tots els anunciants d'aquesta escòria d'emissora. Sense complexes ni descans.

#38 sulfuro sulfuro, Barcelona, 09/11/2008 - 10:36

En un CAC con nombramientos por el poder político no es de extrañar que el sectarismo antidemocrático sea la guia de actuación
El reparto de frecuencias es un escándalo al nivel del silenciamiento franquista de los medios
¡Fuera mordazas y máscaras!