Publicitat

El president de la CCMA proposa compartir continguts amb IB3 i RTVV, en una conferència al Fòrum de la Comunicació

El CAC convida TV3

Duart i Loppacher

El president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, ha proposat “un plantejament de màxims” per trobar una fórmula de col·laboració entre la CCMA, IB3 i la futura RTVV. Segons ha concretat Duart, la col·laboració s’ha d’implementar amb continguts compartits, produccions conjuntes i col·laboracions en els serveis informatius, tant en l’àmbit nacional com en l’internacional.

Brauli Duart ha fet aquestes declaracions en la 20a edició del Fòrum de la Comunicació, organitzat pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) a l’Auditori de La Pedrera. La ponència ha dut el títol “Superant la gestió tradicional dels mitjans: el procés de transformació empresarial de la CCMA”.

El màxim responsable de la CCMA ha lamentat que en 30 anys d’existència de la radiotelevisió pública catalana només s’hagi pogut trobar fórmules de col·laboració amb les Illes Balears i amb Andorra, però no, en canvi, amb el País Valencià. “Si compartim llengua, història i cultura, ara és el moment de compartir més coses”, ha afirmat, i ha afegit: “Ara es dóna la conjuntura per fer aquesta proposta”.

La conferència s’ha centrat en el canvi de model empresarial que està duent a terme la CCMA, que Duart ha resumit de la manera següent: “Cal fer projectes multicanals que potenciïn el contingut com a valor essencial i que deixi les antenes en un segon lloc”.

Per Duart, aquest canvi, que ja s’ha començat a implementar, suposarà un gir radical en relació amb el sistema que ha funcionat durant els darrers 30 anys a la CCMA. “El 2013 vam crear l’empresa CCMA, SA, i ara el que cal és potenciar els continguts multiplataforma, amb l’objectiu final de donar viabilitat a la missió de servei públic que tenim”, ha dit.

Duart ha explicat que fer aquest canvi, que suposarà unificar les redaccions de ràdio i de televisió, resulta imprescindible, atesa la fragmentació de l’audiència i l’entrada de nous agents, com ara Netflix. “L’entrada d’aquestes noves plataformes ens afectarà negativament, ja que podríem deixar d’interessar a la gent, cosa que encara no ens passa, però que sí que ha passat en altres territoris. El pas següent és que es qüestioni l’existència de una corporació audiovisual pública”, ha assenyalat.

La jornada ha estat presentada pel president del CAC, Roger Loppacher, que en el col·loqui posterior ha considerat molt positiva la proposta de col·laboració entre la CCMA, IB3 i la futura RTVV. Tanmateix, el president del regulador audiovisual català ha demanat anar més enllà en les fórmules de col·laboració i establir contactes amb els serveis públics audiovisuals de la resta de països europeus, que segons ell tenen els mateixos reptes. 

Loppacher ha destacat el desequilibri existent en l’oferta televisiva a Catalunya, on els continguts en castellà representen el 80% de l’audiència, mentre que els emesos en llengua catalana en tenen només el 20%. “Si no fos per la potent oferta audiovisual de la CCMA, aquest desequilibri seria encara molt més important”, ha afirmat.

El president del CAC ha mostrat la seva preocupació pel desplaçament de continguts que fins ara es podien veure en obert, com ara grans esdeveniments esportius o pel·lícules, cap a plataformes de pagament, que no emeten en català.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Sepúlveda, Barcelona, 11/07/2015 - 11:28

Us heu fixat aquest tal Loppacher com s'agafa a la cadira?

#2 angelito, barcelona, 10/07/2015 - 23:47

Quin parell de vividors del sobiranisme tot pagat.

#1 Carlos Gomez, Bcn, 10/07/2015 - 20:53

Aquest home no s´ha adonat que els temps han canviat.
El governs que hi ha ara a Ses Illes i a Valencia son l´antitesi del concepte patrimoniliste i d´us privat del be public tant nostrat i tant rendible per alguns.
El fabulos negoci de les productores no el podra fer extensiu mes enlla del Ebre.