Comunicació · 21 de Març de 2012. 17:48h.

El CAC critica les "quotes" malgrat estar escollit pels partits

L'organisme denuncia les "transaccions partidistes" a la CCMA

El CAC critica les "quotes" malgrat estar escollit pels partits

Ramon Font, president del CAC, en una imatge d'arxiu

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha criticat les "quotes de partit" a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), malgrat que l'organisme està també triat per les formacions polítiques.

En l'informe que ha elaborat sobre els candidats proposats pels partits per al consell de govern de la Corpo, el CAC afirma que a la "llista tramesa hi ha primat la imatge de transaccions partidistes, sobre la base de criteris d’oportunitat i d’estratègia política".

També s'explica que és "resultat de l’aplicació de quotes de partit, visualitzada en la seva negociació, la qual cosa no s’adequa ni amb l’esperit de la Llei de la CCMA ni amb els criteris d’independència i de professionalitat que promou".

D'altra banda, el CAC ha detectat un conflicte d'interessos en la candidatura de Josep Puigbó, proposada per CiU. Les incompatibilitats són derivades "de les seves relacions de propietat i/o negoci amb operadors privats de mitjans audiovisuals".

El CAC ha fet un informe sobre les candidatures trameses per la presidència del Parlament, per determinar la capacitat i idoneïtat per a ocupar el càrrec al consell de govern de la Corpo de cadascun dels candidats, i valora especialment que hagin exercit funcions d’administració, d’alta direcció, de control o d’assessorament, o funcions de responsabilitat similar, en entitats públiques o privades.

El CAC afirma que "no pot apreciar-se la concurrència, en cap de les candidatures, de circumstàncies que permetin efectuar de forma indubitada i manifesta un judici individual de manca d’idoneïtat professional de totes les persones proposades".

Malgrat tot, en l'informe destaquen que "sí que es detecta en el candidat Josep Puigbó i Valeri la presència d’un conflicte d’interessos derivat de les seves relacions de propietat i/o negoci amb operadors privats de mitjans audiovisual".

"Relacions que, en cas que sigui escollit, haurien de ser sotmeses a les previsions de la normativa vigent en matèria d’incompatibilitats. Aquesta adequació prevista en les lleis seria, tanmateix, aplicable a qualsevol altre candidat en què es donessin unes circumstàncies similars", afegeixen.

Josep Puigbó, en una imatge d'arxiu

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Francesc , PALS, 21/03/2012 - 20:21

Això sí que és xuclar de valent, la pasta és la pasta, la llei pel forro, les incompatibilitats a prendre vent i el poble cada cop més escanyat!!!! I se´ls enfot a tots plegats!!!!

#4 Ramon, Barcelona, 21/03/2012 - 19:54

Els fills naturals de Pujol han sortit independentistes del darrer minut, com el pare putatiu, no fos cas que ens retirin la subvenció milionària i el pis, què dic pis, edifici de sis plantes al Passeig de Gràcia, un cas molt similar al del progenitor, ves per on, hem tancat el bucle del CAC.

#3 Pere, CATALONIA IS DIFERENT, 21/03/2012 - 18:43

AQUÍ LA QÜESTIÓ ÉS QUE XUCLIN DE LA MAMELLA ELS DE SEMPRE, ELS NACIONALISTES PIJO-PROGRES... SI NO HO ETS, NO XUCLES RES...

#2 Sapiens, Barcelona, 21/03/2012 - 18:40

Si una persona que estigui al mon audiovisual no pot anar a la CCMA. Qui hi ha d'anar? Els politics mediocres i sense fortuna com els del CAC ?? Per favor!!!!

#1 Mª Dolors, Bna, 21/03/2012 - 18:17

El CACa, a part de que tinga o no raò, que ni ho se, ni m'importa, s'hauria de disoldre, i evitar malbaratament de diners als desgraciats, que ens veiem obligats a sufragar-los. CAC, macos: DISOLUCIÓ