Publicitat
Comunicació · 1 de Juny de 2011. 11:29h.

El CAC critica que PxC surti per TV3

"Els mitjans públics, no haurien de convertir-se en altaveus amplificadors de les opcions clarament xenòfobes"

El CAC critica que PxC surti per TV3

Anglada, a les portes de Catràdio

El CAC ha analitzat la cobertura informativa de les eleccions municipals en teleinformatius, magazins i altres espais informatius (tertúlies, debats i entrevistes) emesos per TV3, TVE a Catalunya , 8tv, Barcelona Televisió i Canal Català Vallès i ha arribat a la conclusió que "han emès una informació suficient sobre les diverses ofertes electorals que van concórrer a les eleccions municipals"

El Consell de l'Audiovisual ha afirmat que "les televisions catalanes han difós menys declaracions de candidats sobre les actituds dels adversaris i, en canvi, més comparacions de programes electorals". "TV3, Barcelona TV i Catalunya Ràdio -afegeix- han inclòs reportatges sobre propostes programàtiques, com ara la seguretat, l’atur, el finançament, la immigració, l’educació o l’urbanisme".

Però també que "persisteix a TV3 i també a TVE a Catalunya una certa barcelonització de la informació electoral, expressada especialment per la forta presència de les persones candidates de Barcelona respecte de les d’altres poblacions (un 86,4% a TV3 i un 98,8% a TVE a Catalunya)".

També recorda que "la Llei de la comunicació audiovisual assenyala com a principi de referència la no-incitació a l’odi per motius de raça, sexe, religió o nacionalitat". "En aquest context -continua-, el servei públic té també com a missió específica la promoció activa de la convivència cívica. Es tracta d’un principi de referència que no han d’oblidar els responsables d’antena dels programes, tant en període electoral com durant la resta de l’any, i especialment pel que fa a les emissions de participació directa".

"Els mitjans de comunicació, especialment els públics, no haurien de convertir-se en altaveus amplificadors de les opcions clarament xenòfobes que posen en perill la convivència i la cohesió social".

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#28 angel, cardedeu, 04/06/2011 - 22:41

quins pebrots el CAC, el PxC pot sortir d´allà on surtin dels cullons, si TV3, CNN, RAI, etc.... i no vull que surtin els PSC-PSOE´cs al TV3.

#27 paula, matadepera, 02/06/2011 - 12:27

JO NO ELS VOTARIA , PRO ESTEM EN UN PAIS LLIURE I TOTHOM POT EXPRESSAR-SE LLIURAMENT.
A BANDA D,AIXO , ES UN PARTIT LEGAL.OI?.

#26 PXC DICE expulsar a LOS ILEGALES, BARCELONA, 01/06/2011 - 21:45

PXC.... SIEMPRE PXC

EL REBAÑO ESTÁ DESPERTANDO DESPUÉS DE 30 AÑOS DE SAQUEO. FIRMA:
UN FUTURO REGIDOR QUE LE PEDIRA AL ALCALDE LOS DATOS DE CUANTO LE DÁ A LOS EXTRANJEROS EN AYUDAS

#25 joan, canet, 01/06/2011 - 21:18

I qui ha de decidir quines opinions són xenòfobes? Els senyorets del CAC? Au aneu a pastar fang i deixeu de xuclar de la mamella!

#24 Daserrout, BCN, 01/06/2011 - 19:57

I els comunistes sí han de sortir ?. Què s´han cregut ?. Es un partit que cumpleix la llei de partits, els dirigents i els votants paguen impostos. PxC està als ajuntaments per la falta de sensibilitat de les esquerres envers els seus votants.