Publicitat
Comunicació · 24 d'Abril de 2016. 09:44h.

El CAC demana difondre Catalunya al món

L'organisme audiovisual vol uns mitjans de comunicació que construeixin un “relat propi”

El CAC demana difondre Catalunya al món

Roger Loppacher, a la dreta de la imatge, amb Moisés Naím

El president del CAC, Roger Loppacher, ha assegurat que Catalunya necessita disposar d'un “relat propi” per tal de competir amb la resta de “mirades” que conviuen en una societat cada vegada més globalitzada. Aquesta fita, segons el Consell de l'Audiovisual de Catalunya, només s'aconseguirà amb “un sistema de comunicació propi, amb uns mitjans públics i privats potents, viables i competitius”.

 

“Crec que tots som molt conscients que els serveis audiovisuals són avui un element indispensable per a qualsevol comunitat cultural o país a l’hora de construir allò que en podríem dir una mirada pròpia o un relat propi”, ha assenyalat Loppacher, alhora que ha destacat la importància d'”uns mitjans de comunicació i un professionals de la informació compromesos amb la ciutadania, que generin credibilitat i que siguin referents”.

 

“Uns mitjans que siguin plurals, que descodifiquin la informació rellevant i que siguin capaços d’explicar els grans canvis estructurals que hi ha darrera de la voracitat informativa dels fets d’actualitat”, ha insistit el president del CAC.

 

Loppacher ha fet aquestes declaracions durant la 27a sessió del Fòrum de la Comunicació, sota el títol “Mitjans de comunicació i poder”, i amb la participació de L’analista de l’economia i de la política internacional Moisés Naím.

 

Moisés Naím ha assenyalat que les democràcies són més vulnerables en la guerra cibernètica i prova d’això és que totes les grans filtracions de documents que s’han fet han tingut lloc en règims democràtics. “Per contra, només cal imaginar-se que hi hagi un hacker nord-coreà i preguntar-se quants minuts de vida li quedarien quan fes una filtració”, ha explicat.  

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#29 jose gomet, bcn, 27/04/2016 - 18:19

Sexo al metro se ha difundido al todo el mundo, por algo se comienza.

#28 BEJOTA, bcn, 25/04/2016 - 14:29

"Las empresas están aquí por un mercado de 47 millones"

Malet,predident de la Cambra de Comers USA, ha hecho estas declaraciones procurando dejar claro que no se trata de una amenaza. "Estas empresas están aquí por un mercado de 47 millones y no de siete", ha afirmado. ".

#27 botifler1914, Rufilandia, 25/04/2016 - 09:54

Pobres.... son unos pesados y lo saben.

#26 Idiego, bcn, 24/04/2016 - 22:33

es a dir, uns mitjans q no siguin com tv3%....

#25 Neferu., Barcelona, 24/04/2016 - 21:13

Esto es mucho peor que con Franco. Se parece al pravda de la urss teuve 3. A ver si cerramos de una vez esta cadena separatista