Comunicació · 29 de Juny de 2020. 15:18h.

El CAC es va saltar la llei per defensar Terribas

Sentència en contra del jutjat número 11 de Barcelona

El CAC es va saltar la llei per defensar Terribas

El jutjat número 11 de de Barcelona ha dictat una sentència per la qual s'anul·la l'acord sobre "l'anàlisi de les referències a la presència en carreteres i autopistes de Catalunya de vehicles dels cossos de seguretat estatals a Catalunya al programa El Matí de Catalunya Ràdio, emès per Catalunya Ràdio el 22 de setembre de 2017".

La sentència assegura que la forma en què es va debatre i votar l'abstenció del conseller Daniel Sirera "conculca la legalitat". La magistrada afegeix, a més, que "ha quedat acreditat que l'adopció de l'acord s'ha assolit prescindint totalment i absolutament de procediment legalment establert i de les normes que contenen regles essencials per a la formació de la voluntat dels òrgans col·legiats, de manera que és nul de ple dret".

Sirera recorda que "en el seu dia, el president de CAC, Roger Loppacher, i dos consellers, van impedir que pogués participar en el debat i votació d'un acord en el qual s'analitzava l'actuació de Mònica Terribas".

El 22 de setembre de 2017, des de Catalunya Ràdio, la periodista va demanar als oients que fossin "delatant els moviments dels vehicles del Cos Nacional de Policia i de la Guàrdia Civil en plena operació judicial i policial per frenar el referèndum il·legal convocat per al 1-O".

El president de el CAC i els altres dos consellers van impedir votar a Sirera amb l'argument que, sobre aquest conseller, requeia una "eventual sospita de parcialitat, encara que sigui per simple aparença".

Gràcies als vots de Loppacher, Alsius i Griley, Terribas no va ser reprovada pel Consell. Amb la decisió d'impedir votar Sirera, el conseller es va veure privat també de poder presentar un vot particular contra dit acord.

En aquest sentit, la sentència adverteix el "perill que suposa que el Consell pugui utilitzar un argument no emparat per la llei (l'eventual sospita de parcialitat, encara que sigui per simple aparença)" per apartar qualsevol conseller d'una votació sense motiu específic.

Segons l'opinió de tribunal, "l'abstenció forçosa que es va materialitzar, va ser una forma encoberta d'eludir fraudulentament el procediment necessari per aconseguir una recusació".

Daniel Sirera ha valorat positivament la sentència i s'ha preguntat "si, qui va actuar fraudulentament per apartar del debat i votació a un conseller crític, pot seguir dirigint un organisme la principal funció és vetllar pel compliment de la llei, la neutralitat i el pluralisme dels mitjans de comunicació públics".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Joan del Bages, Manresa, 29/06/2020 - 21:37

Això d'aquest Loppacher ja és de traca i mocador ! I aquest cop secundat per l'Alsius, aquell que glosava la vida dels sants del dia al TN mig dia els anys 80, quan TV3 es podia veure i per cert, no existia el CAC. Però quina indecència privar de votar a un menbre d'un òrgan col.legiat ! Si això queda impune és que estem ja al país dels sovie

#3 Soloesmiopinion, Tabarnia, 29/06/2020 - 20:29

Los procesistas se saltaron la ley.... ¿Donde está la noticia?

#2 Graupera, Vielha, 29/06/2020 - 19:24

Aixo va de democracia, xatos

#1 Albert, BCN, 29/06/2020 - 15:42

Es la reichpublica donde hay que aplastar al disidente, la ley la dicta nuestro amado lider Lazi Hitlermon