Publicitat
Comunicació · 31 de Gener de 2020. 15:41h.

El CAC escombra cap a casa

Conclou que TV3 "va informar de manera equilibrada" sobre la sentència del procés

El CAC escombra cap a casa

Roger Loppacher, president del CAC

L'informe del CAC sobre la cobertura televisiva de la sentència del procés i de les protestes posteriors que es van produir en els carrers conclou que les televisions públiques (TV3, La1, TVE Catalunya i betevé) "van informar de manera equilibrada" i "van tendir a equilibrar les imatges de les mobilitzacions pacífiques amb les d'aldarulls", mentre que les privades (Telecinco, Antena 3 TV i laSexta) "es van centrar majoritàriament en els episodis violents".

L'estudi constata que TV3 "va fer la cobertura més extensa en el temps (61 hores) i va oferir més diversitat de veus (40)". També destaca que "va ser la que va dedicar una atenció més elevada (19,6%) al contingut de la sentència, amb peces informatives que hi aprofundien". El segueixen laSexta, amb 48 hores i 36 veus diferents, i betevé, amb 44 hores i 22 veus.

El CAC també destaca que la televisió pública de Catalunya va ser la que va emetre notícies referides "a més punts del territori". En aquest sentit, destaca que "va difondre informacions amb 127 referències geogràfiques, tant en informatius com en magazins". També va ser TV3 la que va dedicar una atenció més elevada (19,6%) al contingut de la sentència, amb peces informatives que hi aprofundien.

L'informe va ser aprovat per quatre vots a favor i un vot en contra amb vot particular, en el ple del CAC dut a terme el 15 de gener. El conseller Daniel Sirera exposa que "no és justificable l'ús de recursos públics per analitzar mitjans de comunicació públics i privats que no es troben sota la competència d'aquest consell".

Sirera recorda que l'àmbit competencial del CAC "se circumscriu al seguiment i control dels mitjans audiovisuals d'àmbit català, incloent-hi la desconnexió de TVE per a Catalunya i, evidentment, tots els canals de la CCMA".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Joan del Bages, Manresa, 31/01/2020 - 21:20

El CAC és d'una utilitat més que discutible i costa una fortuna a l'erari públic , és a dir a tots nosaltres. Fins quan tindrem paciència per aguantar tanta pèssima gestiö del que paguem amb impostos ? I aquest Loppacher, i els membres del CAC i elsxseus assessors no són mileuristes precisament. Quina presa de pel a la ciutadania.

#3 XMB, Barcelona, 31/01/2020 - 19:42

Es lo que hay...

#2 Jos, VNG (Ghost Republic), 31/01/2020 - 17:43

Si no fos perque ens costa calers seria per riure tota la tarda que queda i el cap de setmana també.
El CAC un dels centenars de xiringuitos que haurien de tencar d'una santa vegada.

#1 Carlos B, Bolonia, 31/01/2020 - 16:00

El CAC es el Consell de l'Audiovisual de Catalunya, ¿no?

JAJAJA

¿Y quién vigila al vigilante de Juan Palomo, yo me lo guiso y yo me lo como?