Publicitat
Comunicació · 23 de Gener de 2017. 19:46h.

El CAC evita parlar de la plantilla de TV3

El Llibre blanc elaborat per l'organisme no aborda ni la dimensió ni els sous de la cadena

El CAC evita parlar de la plantilla de TV3

Roger Loppacher, amb Neus Munté i Carme Forcadell durant la presentació del Llibre Blanc (foto: Parlament)

El CAC ha presentat aquest dilluns el Llibre blanc de l’audiovisual, un pla estratègic per “afavorir un desenvolupament sostenible” del sector a Catalunya, però sense esmentar la necessitat de redimensionar la plantilla de TV3 ni fer cap referència a la retallada dels sous dels directius de la cadena. El document, en canvi, demana incrementar el pressupost de la Corporació Catalana dels Mitjans Audiovisuals en 137 milions d’euros durant els propers quatre anys.

El Llibre blanc no fa cap valoració sobre el volum de plantilla a la televisió pública, on actualment hi treballen més de 2.000 professionals, però sí que proposa que l’aportació pública hauria d’augmentar en 18,4 euros per persona i any. D’aquesta manera, defensa l’organisme, el pressupost de la CCMA seria similar al de les televisions i ràdios públiques dels països europeus que tenen entre cinc i deu milions d’habitants.

El CAC considera que “aquest increment de fons públic s’hauria de dedicar únicament als continguts, especialment a la ficció, així com a nous serveis de distribució”. Pel que fa als continguts i la seva distribució, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya demana “internacionalitzar i rendibilitzar les produccions pròpies”, així com crear una plataforma de televisió a la carta per “donar més presència a la producció audiovisual catalana en el mercat”.

El Llibre blanc es tracta d’una diagnosi del sistema audiovisual català que proposa un total de 53 actuacions per assegurar “un desenvolupament equilibrat del sistema català de comunicació” i fer-lo competitiu.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#5 pepe.----, andorra, 24/01/2017 - 15:27

de verdad le importa a alguien lo q digan unos comisarios politicos q estan ahi solo para agradar a los q les han puesto en el sillon? A mi me importa tan poco como un editorial de pravda, del alcazar o de la prensa del editorial unico.

#4 botifler1914, Sinitaca, 24/01/2017 - 09:44

Que tres señoras más mejorables.

#1 Marx d'Agramunt, Cuni, 23/01/2017 - 23:22

El KAK es una eina de control contra la pluralitat.