Publicitat
Comunicació · 22 de Juliol de 2021. 16:50h.

El CAC expedienta TV3, però no pel "Puta Espanya"

La sanció per publicitat encoberta al programa de Jair Domínguez podria arribar als 90.000 euros

El CAC expedienta TV3, però no pel "Puta Espanya"

El Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) ha obert un expedient sancionador a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per la publicitat indeguda emesa al programa Bricoheroes de TV3, realitzat per Lluís Jutglar (Peyu) i Jair Domínguez, però no fa cap esment del "Puta Espanya" pronunciat en un dels capítols que ha analitzat.

L'Àrea de Continguts del CAC ha analitzat quatre edicions del programa emeses els dies 5 i 6 de juliol per verificar el compliment de la normativa sobre l'emplaçament de producte i ha detectat set incidències per "falta d'advertència" de l'empresa anunciada, dos per "prominència indeguda" i una per "prominència indeguda i incitació directa a la compra". Aquestes infraccions poden ser sancionades amb una multa des de 12.001 euros fins a 90.000 euros.

L'informe conclou que en el capítol "Com construir una caseta de gos amb Bricoheroes", emès el 5 de juliol, la publicitat que es fa de les empreses Femmes i Powerplus "té prominència i hauria d'estar advertida al principi i al final del programa, així com a la tornada de les pauses publicitàries". El mateix passa als altres tres capítols analitzats.

A més, en el capítol "Com construir una torradora de castanyes amb Bricoheroes", emès també el dia 5, el CAC considera que l'anunci de CatGas "té prominència indeguda per influència del contingut editorial amb finalitats comercials i, per tant, pot constituir un supòsit de publicitat prohibida".

L'organisme també considera "publicitat indeguda" que Jair Domínguez porti durant la meitat de el programa amb una samarreta amb el logotip de Petrolis independents, l'empresa de el diputat de JxCat Joan Canadell, i creu que "pot constituir un supòsit de publicitat prohibida".

Finalment, el CAC defineix com a "publicitat prohibida" la promoció que fa Peyu de l'empresa Parlem Telecom, ja que, segons el CAC, "incitaria a la contractació directa del servei i es presentaria la marca amb prominència indeguda (per influència del contingut editorial amb finalitats comercials i per manera de presentació)".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#5 JM, Barcelona, 24/07/2021 - 16:20

Pero lo del "Pu... Espanya" es correcto. Si Sanchíiiiissss dice que no hay problema con eso, es que no lo hay y punto.

#4 Recaredo, Bcn, 22/07/2021 - 22:52

Otra más para el Institut Català de Finances

#1 No estic d'humor, Barcelona, 22/07/2021 - 17:13

Ja és hora d'acabar amb la impunitat d'aquest dos impresentables. Fa calor i estan fent oposicions a que el final ens barallem tots pel carrer a hòsties. Quant més de temps creuen que els contribuents hem d'aguantar les parides i insults d'aquest desgraciat? Se'm fa difícil no tenir ganes de partir-li la cara. Que el fotin fora d'una p. vega