Publicitat

Silenci de l’organisme després que a TV3 Mireia Boya cridés a tirar pedres a Vox

El CAC no diu res

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) no ha dit res respecte a les declaracions de l’exdiputada de la CUP, Mireia Boya, dimecres passat al Tot es Mou de TV3, quan va cridar a anar “a pedrades” contra els dirigents i seguidors de Vox en els actes de campanya que aquests protagonitzen a Catalunya.

El CAC va complir el passat maig el vintè aniversari de la seva creació sense haver sancionat mai a la televisió pública de Catalunya. L'autoritat reguladora independent, que es va constituir per "vetllar pel pluralisme", sí que ha sancionat en diverses ocasions altres televisions locals.

L’organisme ha preferit emetre avui un comunicat on destaquen que “la ràdio ha esdevingut un referent informatiu durant la pandèmia i demana fòrmules per atreure-hi el públic més jove”.

En aquest sentit informen que “el CAC i el Departament d’Educació organitzen una jornada dedicada a la ràdio escolar, amb motiu del Dia Mundial de la Ràdio”. “La ràdio a Catalunya ha tingut al 2020 gairebé 3,5 milions d’oients, que han escoltat una mitjana diària d’1 hora i 32 minuts de ràdio”, afegeixen.

El CAC tampoc s’ha referit a cap de les polèmiques que han envoltat en els darrers dies la televisió pública catalana, com ara les picabaralles mantingudes amb la Junta Electoral per l’us de les expressions “presos polítics” i “exili”, que els periodistes de TV3 reivindiquen.

El Consell de l’Audiovisual ha emès en el darrer mes quatre comunicats més apart de l’esmentat anteriorment. El primer, del 19 de gener, informava de que “el CAC, a través del programa eduCAC, formarà en responsabilitat digital i bon ús de les pantalles al professorat d’educació infantil i de primària, i els futurs docents”.

El segon comunicat, del 26 de gener, feia saber que “David Fernández Quijada (European Broadcasting Union) afirma que cal avaluar els mitjans públics per la difusió de valors i no per l’audiència aconseguida”.

El 2 de febrer el CAC va pronunciar-se per informar que “gairebé el 70% dels vídeos amb publicitat de joguines difosos a internet presenten estereotips de gènere, el doble que a la televisió”. Finalment, el 4 de febrer destacaven que “el 63,2% dels catalans consumeix continguts audiovisuals sota demanda”.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#12 Pepe, Barcelona, 13/02/2021 - 12:35

El CAC no está para decir nada, solo está para cobrar.
¿Lo entendéis?

#11 Sergi Sergio, Barcelona, 12/02/2021 - 13:23

Pero que va a decir este chiringuito si forma parte de la misma mafia corrupta que maneja Catalunya a su gusto

#10 josemiguel, El Prat de Llobregat, 12/02/2021 - 09:08

¿Qué van a decir si están de acuerdo?

#9 Escamarlà , Waterlooooo, 12/02/2021 - 09:03

Que no te enteras, Rius ! Los del CAC no estan para decir, sinó para cobrar.

#8 Alcoberro´s, Barcelona, 12/02/2021 - 08:31

Con un gobierno de otro color, el CAC debe ser uno de los primeros chiringuitos que no sirven para nada en desaparecer.