Publicitat
Comunicació · 15 de Maig de 2015. 17:00h.

El CAC pica el crostó a Catalunya Ràdio

L’organisme considera que el programa La Tribu es va burlar d’un restaurant xinès

El CAC pica el crostó a Catalunya Ràdio

Una imatge del programa La Tribu de Catalunya Ràdio (Foto:Catalunya Ràdio)

El Ple del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha aprovat un acord segons el qual es constata que un gag del programa La tribu, de Catalunya Ràdio, no va respectar el Llibre d’estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

El CAC recorda a la CCMA “la necessitat d’extremar la cura en l’emissió de continguts humorístics”, en referència a un gag que es va emetre el 10 d’octubre de 2014 en la secció d’humor de La tribu, a càrrec de l’equip del programa APM?, quan els periodistes intentaven localitzar el pitjor restaurant de Catalunya i d’Espanya.

Els periodistes van trucar a un restaurant xinès de Barcelona –del qual no van esmentar el nom‒ que havia rebut crítiques per part de clients en una web especialitzada. La conversa telefònica es va mantenir, amb una voluntat humorística, amb un ciutadà xinès amb dificultats per comprendre les preguntes i els comentaris, atès el seu desconeixement del castellà.

Des del CAC han apuntat que la seva actuació respon a la recepció d’una queixa que assenyalava que Catalunya Ràdio havia concretat la localització del restaurant, que l’havia qualificat com el pitjor restaurant de Barcelona segons comentaris d’internet no provats i que havia manipulat la conversa entre un membre de l’emissora i un interlocutor del restaurant que no dominava la llengua. La queixa afegia que els fets “podien fomentar els tòpics racistes”.

L’organisme considera que Catalunya Ràdio no va respectar tres punts del Llibre d’estil de la CCMA: el que fa referència a la identificació professional del periodista i el relatiu a l’obtenció del material, en el sentit que en les gravacions ocultes de continguts d’entreteniment cal demanar permís a les persones enregistrades per difondre’n el contingut.

I finalment, en tercer lloc assenyala que s’incompleix l’apartat referit a programes d’humor que estableix que cal evitar riure’s de persones en situació de debilitat. Segons el CAC, la situació de debilitat de la persona objecte de l’entrevista resulta evident, atès el seu desconeixement manifest de la llengua.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Pere , Bcn, 16/05/2015 - 10:08

Pero perquè ho fam fer en castellà. Si ho haguessin fet en català no ho hauria hagut problema. Hem de tenir en compte com molt be diu el wert el castellà esta perseguit a Catalunya i ningú el vol parlar per por a condemna de mort aplicant-li el garrot vil

#5 Marc, Igualada, 16/05/2015 - 09:11

Un programa penós, imitació horrible del magnífic Versió Original de RAC 1.
Catalunya ràdio només es dedica a copiar descaradament l'estl i els continguts de RAC 1, i a més a les mateixes hores.

#5.1 Pere , BCN , 16/05/2015 - 10:10

El programa versió rac1 te els seus orígens a Catalunya Radio, el que passa quan ICV-ERC-PSOE van arribar al govern van fer neteja a tot el que no fos espanyolista.

#3 joan, Tarragona, 15/05/2015 - 19:16

És insuportable aquest programa. Es volen assemblar al programa del toni clapés i no li arriben a la sola de la sabata

#2 Golden, Terrassa, 15/05/2015 - 19:08

M'agrada escoltar ràdio, m'informa i m'entreté moltíssim. No segueixo aquest programa en concreto però trobo que darrerament l'humor es basa en trucar gent i a veure si se' n poden riure una estona. Poca imaginació???

#1 jordi, ,, 15/05/2015 - 18:09

Enterremos el CAC
(Es lo más suave que soy capaz de escribir)