Publicitat
Comunicació · 14 de Novembre de 2008. 11:04h.

EL CAC premia un empresari que deu 20 milions a la Generalitat

Concedeix una llicència de FM a Girona al propietari del grup Lauren

EL CAC premia un empresari que deu 20 milions a la Generalitat

Antoni Llorens, a l'esquerra (foto: Diari de GIrona)

El CAC ha concedit una llicència de FM a Girona a l'empresa Emissores Catalanes Audiovisuals de Proximitat, administrada per Frederic Cano i Antoni Llorens. Segons informa el Diari de Girona, l'empresa es va constituir set dies després d'haver conclòs el termini fixat per presentar les sol·licituds al concurs obert per l'organisme audiovisual i a més deu 20 milions d'euros a l'Institut Català de Finances amb la suspensió de pagaments de l'empresa cinematogràfica Lauren. Un dels administradors d'aquesta societat, Antoni Llorens, va deixar a deure aquesta quantitat a la Generalitat.

Emissores Catalanes Audiovisuals de Proximitat ha rebut la freqüència 97.4, que la COPE empra per difondre la programació de la radiofórmula musical Cadena 100. Fins a 21 empreses, entre les quals Diari de Girona, optaven a l'adjudicació d'aquesta llicència. Segons consta en el Registre Mercantil de Barcelona, Emissores Catalanes es va constituir el 21 de febrer d'enguany quan el termini per presentar les candidatures a la concessió de llicències havia acabat el dia 14 del mateix mes. La societat havia iniciat el procés de constitució el 29 de gener, quasi un mes més tard que el CAC hagués publicat en el DOGC -21 de desembre de 2007- les bases del concurs.

Emissores Catalanes Audiovisuals té la seu social a Esplugues de Llobregat i està administrada per Frederic Cano i Antoni Llorens. Cano és també l'administrador únic d'ETV Llobregat TV, una televisió local que emet a la comarca del Baix Llobregat des de l'any 1986. El CAC ja li va atorgar a Frederic Cano una llicència de TDT per a Cornellà de Llobregat el 22 de juny de 2006. L'altre administrador és el propietari de tot el holding Lauren, Antoni Llorens, que també va obtenir una llicència de TDT al Tarragonés amb la societat CAT 4 TV.

La Generalitat, a través de l'Institut Català de les Indústries Culturals, paga cada any un milió d'euros de tots els contribuients per amortitzar un crèdit impagat de 20 milions d'euros que no ha pogut fer front el Grup Lauren Audiovisual Holding, propietat de l'empresari Antoni Llorens, al qual ara se li ha adjudicat una llicència de FM a Girona. Lauren va presentar suspensió de pagaments l'11 de juny de 2004 amb un passiu de 137 milions d'euros. Un dels seus principals creditors era l'Institut Català de Finances, que li havia prestat uns 30 milions d'euros, cinc dels quals només uns mesos abans de l'inici del procés concursal. El 22 de maig de 2006 el jutjat número 42 de Barcelona va aprovar el conveni proposat en l'expedient de suspensió de pagaments.

Sis mesos després de la presentació de la suspensió de pagaments, el Consell Executiu de la Generalitat celebrat el 14 de desembre de 2004 va aprovar la següent despesa: "20.123.805,09 euros, a través de l'Institut Català de les Indústries Culturals, per atendre l'incompliment de les obligacions derivades d'un préstec concedit al Grup Lauren Audiovisual Holding s.l. L'any 2003, el Govern de la Generalitat va autoritzar el Departament de Cultura a consignar en els seus pressupostos crèdit suficient per atendre, en cas d'incompliment total o parcial, les obligacions que es poguessin derivar del préstec concedit al Grup Lauren Audiovisuals Holding.

Enguany, el Grup Lauren ha incomplert les obligacions del préstec que se li va concedir, la qual cosa ha motivat que el Departament de Cultura hagi d'assumir la totalitat del risc actual d'aquesta societat". El mateix acord de govern preveia que si "es rescabalés de la totalitat o part de les quantitats, s'efectuaran els ajustaments necessaris par tal de minorar les anualitats". Això no s'ha produït i la Generalitat ha de pagar un milió d'euros anuals, segons ha pogut saber Diari de Girona.

L'Institut Català de Finances, per la seva part, s'ha limitat a declarar al Diari de Girona que "tot segueix el seu curs. No hi ha cap novetat". Precisament, la Sindicatura de Comptes a l'ICF va justificar l'increment d'un 35'7% de la morositat del banc públic català entre 2003 i 2004 "per l'entrada del Grup Lauren". Els crèdits de l'ICF a Lauren es varen aprovar quan encara governava CiU amb Jordi Vilajoana al capdavant de la Conselleria de Cultura.

Llegir noticia del Diari de Girona

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 tano, Catalunya, corrupció montillesca a tope, 16/11/2008 - 07:52

I CDC que fa al mig de tanta corrupció montillesca? Pagar impostos es ajudar a que la corrupció del tripartit sigui absoluta; Cap impost pel Montilla, Llorens, Laurens i Apel.les!!! Prou Corrupció, prou tripartit de mangantes, quinquis i montilles

#12 GOLD, SABADELL, 15/11/2008 - 13:05

EL CAC S'HAVIA DE LIMITAR A CONFIRMAR LES 83 FM'S ALS SEUS ADJUDICATARIS PROVISIONALS, I LEGALITZAR TOTES LES "PIRATES", SEMPRE I QUAN NO CAUSESSIN INTERFERENCIES O PROBLEMES TÉCNICS.I AIXI S'ACABA EL PROBLEMA.

#11 Kiriki, Sitges, 14/11/2008 - 23:42

La culpa de tot la tenen els mitjans de comunicació: la premsa, la ràdio i sobre tot la televisió. Aquesta noticia no sortirà mai en un d'aquestos mitjans, i menys amb tants arguments.

#10 Joan N, Barcelona, 14/11/2008 - 23:40

El comportament d'un govern és proporcional a la desvergonya i/o ignorància dels seus votants.

#9 Sr Pepito, Lérida(España), 14/11/2008 - 16:50

Cierre ya del CAC:No queremos tribunales paralelos de orden público que pretenden el cierre y control de los medios de comunicación.No al gobierno nazionalsocialista q busca el cierre de los medios críticos.Esta gente son la otra cara del franquismo.