Publicitat
Comunicació · 5 de Juliol de 2012. 18:16h.

El CAC recomana més presència dels sindicats a TV3

També "dels col·lectius socials, del món associatiu, les organitzacions empresarials i les dones"

El CAC recomana més presència dels sindicats a TV3

Álvarez i Gallego, durant una entrevista a TV3

El CAC demanda més presència dels sindicats i dels col·lectius socials a TV3. El Ple del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), dut a terme el passat 27 de juny, va aprovar un informe sobre el compliment de les missions específiques de Televisió de Catalunya definides a la Llei 22/2005, de 29 de desembre, de la comunicació audiovisual de Catalunya.

El Consell demana "que es garanteixi un augment de la presència dels col·lectius socials, del món associatiu, dels sindicats i de les organitzacions empresarials, es modifiqui la tipologia de determinades pel·lícules emeses en horari de tarda durant els caps de setmana, s’ofereixi més producció catalana en els programes destinats al públic infantil i juvenil i es doni més presència a les dones".

L’informe assenyala que el prestador públic de televisió compleix globalment les missions assignades, si bé considera que cal que introdueixi determinades millores puntuals. És el primer cop que s'elabora un informe d'aquest tipus, ja que fins ara s'havien realitzat informes sobre aspectes puntuals.

El CAC recorda "que encara no s’ha complert la previsió que estableix l’apartat 4 de l’article 26 de la Llei 22/2005, segons la qual la CCMA hauria d’assignar a un canal la funció de garantir l’accés a l’espai públic del grups socials, culturals i polítics significatius". Es per això que es "podria explicar la presència reduïda dels representants de col·lectius socials, del món associatiu, dels sindicats i de les organitzacions empresarials".

El CAC considera "que TV3, que es presenta com a canal generalista, hauria de reconsiderar la tipologia d’algunes pel·lícules emeses en horari de tarda durant els caps de setmana. Així mateix, caldria reforçar l’accés a la formació i la divulgació dels principals esdeveniments científics".

El Consell demana fomentar "la indústria audiovisual catalana, especialment en determinats programes destinats al públic infantil i juvenil, on hi ha preponderància de produccions nord-americanes i japoneses". També proposa "equilibrar la presència dels homes i les dones, especialment en les entrevistes, on les dones només suposen el 12%".

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#11 Taradellenc, Taradell, 06/07/2012 - 16:16

Els vividors subvencionats dels sindicats, estem parlant seriosament?

#10 quim, vilafranca del penedès., 06/07/2012 - 11:12

Donç ja comencem malament , o és que només hi ha dos sindicats a catalunya?... som plurals quan ens convé, i no ho som quan no passa pels nassos, espabilats, molt espabilats.

#9 Mieres, Cangas, 05/07/2012 - 23:50

Único requisito: mamarle bien la polla al nacionalismo catalán. En la foto hay un gran experto.

#9.1 angelito, barcelona, 06/07/2012 - 23:35

¿Te refieres a uno de cerca de tu pueblo, que ahora se llama Josep Maria, premi d'honor Lluis Carulla, membre del Consell Social de la Llengua Catalana, que pide el concierto fiscal con más ganas que Artur Mas, y que habló de ?piquets de la llibertat? en la huelga general?

#9.2 Mieres, Cangas, 07/07/2012 - 22:48

angelito, caliente, caliente...

#7 Jordi, Bcn, 05/07/2012 - 21:12

Perfecte. I així tanquem el cercle, els polítics cobren del cac els sindicalistes com a tertulians de TV3 i nosaltres pagant "zanganus". Per la mateixa regla de tres, el CAC també podia recomanar a Tv3 que jo hauria de sortir més en pantalla, no?

#6 Onofre, La Fullaca(Osona), 05/07/2012 - 20:41

I els pobres pagessos no tenim dret a cap mamella....

#6.1 Àcrata, Badalona, 05/07/2012 - 21:01

Teniu la mamella d'explotar mà d'obra barata del tercer món sense assegurar i cobrant una merda.