Publicitat
Comunicació · 18 de Novembre de 2010. 11:27h.

El CAC 'renya' els periodistes de mitjans públics

"Una protesta professional incideix i interfereix de forma directa en l’exercici del dret a la informació"

El CAC 'renya' els periodistes de mitjans públics

El president del CAC, Ramon Font, en una imatge d'arxiu

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya ha 'renyat' els periodistes de mitjans públics per les protestes contra els blocs electorals perquè són "punts de vista personals i corporatius dels i les professionals". "Una protesta professional o una acció reivindicativa en períodes electorals (legítimes en molts altres contextos) generen una erosió sistemàtica de la confiança del ciutadà en la qualitat de la prestació del servei públic, cosa que presenta una especial gravetat atès que incideix i interfereix de forma directa en l’exercici del dret a la informació", afegeix.

El CAC ha constatat que "en els cinc primers dies de la campanya electoral (12, 13, 14, 15 i 16 de novembre) el temps de notícia de les protestes dels periodistes sumen 8 minuts i 47 a TV3, 3 minuts i 13 segons al 3/24, 1 minut i 25 segons a TVE a Catalunya i 1 minut 46 segons a Barcelona TV, situant-se a poca distància i en algun cas clarament per sobre del temps dedicat a alguns partits".

En aquest sentit, ha assenyalat que "a aquest temps de notícia cal sumar les reiterades opinions emeses per alguns presentadors de magazins. Cal assenyalar que en aquesta ocasió, la protesta dels professionals no s’articula des d’un model únic sinó que adopta diferents formats, i que en el cas de TV3 i del 3/24 els periodistes han fet notícia d’ells mateixos, amb sengles reportatges sobre els motius de la seva protesta".

El CAC constata que "les referències a les protestes dels periodistes contra els criteris de cobertura de la campanya electoral estan presents de forma notable a algunes televisions públiques, i més concretament, a TV3, el 3/24, TVE a Catalunya i Barcelona TV, així com a Catalunya Ràdio" i afegeix que "té espais de coincidència amplis amb la preocupació expressada pels professionals dels mitjans i defensa un model que garanteixi millor el principi de professionalitat i superi el sistema d’assignació de temps i ordenació estrictes dels anomenats blocs electorals".

Per últim, ha assenyalat que "la Junta ha aplicat fins ara la doctrina més restrictiva (temps i ordre estrictes) pròpia dels espais gratuïts de propaganda i, per tant, tot recurs acaba invalidant els intents de coregulació de la informació en períodes electorals".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Mireia, girona, 18/11/2010 - 20:54

Tenim una democràcia de poca qualitat. Només passa en aquest país que els nous partits que es presenten a les eleccions no tinguin dret a explicar el seu programa. I això que la TV es paga amb els seus impostos.
Com en l'època franquista, talment.

#7 Meliq Salau, Reus, 18/11/2010 - 20:23

El CAC pretén un vistiplau a censurar les dues noves opcions independentistes
Lògicament el CAC no enganya ningú, ni tan sols els periodistes comprats pels partits que formen el CAC
Recordem sempre que als catalans ara ens manquen 22000 milions per any i eines per a solucionar problemes

#6 Jordi Tallaferro, Barcelona, 18/11/2010 - 20:22

Aquesta manera de fer recorda aquell Pare Rector de Col·legi que fa 50 anys posava els nens de cara a la paret per haver anar a cercar les nenes del Col·legi de nenes veí. LA democràcia es fa defensant el dret de tots a la llibertat, adhùc ara de difondre lliurament la nformació.

#5 11 díes i al carrer, Barcelona, 18/11/2010 - 14:37

No m'agraden els blocs electorals, però tots sabem com sería l'informació de la campanya a les cadenes pùbliques si fos a criteri dels socialistes. Perdò, volía dir períodistes

#4 Jordi, Calafell, 18/11/2010 - 13:58

Els periodistes s'han passat tres pobles i dos semàfors. S'han cregut que eren l'ostia d'objectius i resulta que no ho son gens, i per això va intervenir la Junta Electoral. I encara hauria de seguir intervenint, doncs algunes informacions fan pena penita pena.