Publicitat
Comunicació · 9 d'Abril de 2014. 18:28h.

El cap de premsa de Mas també banalitza el nazisme

El periodista associa els contraris al procés sobiranista amb Hitler

El cap de premsa de Mas també banalitza el nazisme

Imatge publicada pel cap de premsa de Mas

El cap de premsa d'Artur Mas, Joan Maria Piqué va associar, a través d'un tuit que inclou una foto, la V que pretén dibuixar l'ANC l'11 de setembre amb Churchill i amb unes "tisores" que, al seu torn, "guanyen el "paper" que simbolitza la mà estesa d'Adolf Hitler i que representa aquells que s'oposen al procés sobiranista.

Piqué va escriure un tuit el 5 d'abril en el qual assenyalava -en anglès- que "les tisores guanyen el paper” -en referència al joc de ‘pedra, paper i tisora’-, i l'acompanyava amb diversos hashtags de l'ANC i a favor de la consulta.

El missatge també incloïa una foto en què, d'una banda, apareixia l'ex-primer ministre britànic Winston Churchill fent el signe de la victòria i, d'altra banda, es podia veure a Adolf Hitler amb la mà estesa, que representava el "paper" al qual guanyen les "tisores”.

Així, Joan Maria Piqué equiparava l'acció de l'ANC amb els valors de llibertat que representava el Regne Unit durant la Segona Guerra Mundial, mentre que aquells que s'oposen a la consulta eren identificats amb el nazisme.

El tuit de Piqué va rebre crítiques per "banalitzar el nazisme" i assimilar els no independentistes. "Per no parlar de la conya amb el nazisme. Vostè és cap de premsa del president?", li va preguntar un usuari de la xarxa social.

Altres li van retreure la incoherència d'assimilar el projecte secessionista amb Gandhi -com va fer Mas- i, alhora, ara, amb Churchill -sota el mandat com a primer ministre, el Regne Unit tenia l'Índia com a colònia-.

Cal recordar que el Govern va emprendre el passat mes de novembre accions legals, per la via civil i penal, contra Intereconomía i 13TV perquè "comparen plantejaments democràtics amb expressions o moviments totalitaris". Homs, en roda de premsa, va dir que "no podem tolerar la banalització del nazisme i la seva comparació amb el catalanisme".

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#36 narcisa, quina pooor fa l'ullerut, jajjs, 10/04/2014 - 19:18

i jo que sempre m'havia pensat que aquest paio era un selfie sonat, d'aquests que sempre es posen al costat dels famosets aprofitant que hi ha les càmeres, jajjs.

#35 BEJOTA, BCN, 10/04/2014 - 18:44

SR. PIQUÈ, LI RECORDO LA DITA CASTELLANA "TODO CERDO TIENE SU SAN MARTÍN"..

#34 Només banalitza els catalans, i els fabricants d'ulleres en particular, 10/04/2014 - 18:01

Però com voleu que banalitzi el nazisme un paio sionista d'un partit CiUnista?.

#28 Enric, BCN, 10/04/2014 - 12:19

Aquest señor sempre ha de donar la nota. En un país seriós si un cap de premsa d'un president fa això, dimiteix en menys de 5 minuts. La banalització del nazisme és una constant a casa nostra. Una vergonya. Que plegui!

#27 palker, borregolandia, 10/04/2014 - 09:38

Por dios, no hay mas tontos porque no caben. Ellos solitos se contradicen. Intentan imitar a alguno de fuera. Gandi, Churchil, Quebec, La lliga Norte.....¿no tienen personalidad?. Ya no saben que hacer, suerte que de la otra parte se les ve como bobos que si no ya les hubieran dado de garrotazos

#27.1 Jiji, FIg, 10/04/2014 - 16:56

La liga norte es partit amic d'en Rivera. Sou vosaltres que no us aclariu. Feu el mateix que Hitler i us penseu que sou demòcrates. De demòcrates no en teniu res, no sou res més que etarres.