Publicitat
Comunicació · 11 de Març de 2013. 09:31h.

El cas Método 3 esquitxa una periodista d'El Periódico

Maika Navarro admet vint dies després que es va reunir amb Francesc Marco el dia de la seva detenció i després amb el director general dels Mossos

El cas Método 3 esquitxa una periodista d'El Periódico

Maika Navarro, declarant en un judici, en una foto d'arxiu

La periodista Maika Navarro d'El Periódico ha admès finalment que va ser ella qui es va reunir amb el director de Método 3, Francisco Marco, el dia de la seva detenció. El seu nom havia circulat es del passat 21 de febrer -fins i tot en va parlar el Telenotícies d'aquell dia-, però Navarro ha guardat silenci fins avui en què el director general de la Policia, Manel Prat, ha convocat una roda de premsa.

La informació, en efecte, va començar a circular a mitjans de febrer i es va confirmar després de la declaració del director de Método 3 davant el jujat, però la periodista d'El Periódico -especialitzada en informació policial i de tribunals- havia guardat silenci des de llavors. La Vanguardia i El Mundo se'n van tornar a fer ressò dissabte passat.

La periodista Maika Navarro ha reconegut ara a El Periódico que ella era la dona que el director dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, va recollir a prop de l'habitatge del director de Método 3, Francesc Marco, hores abans de la detenció d'aquest.

Navarro puntualitza que va pujar al cotxe "a la cantonada del carrer del Consell de Cent amb Rambla de Catalunya, és a dir, a un quilòmetre i mig del domicili de Marco. El cap de fotografia d'El País, Joan Sánchez, em va veure entrar al vehicle. I algú més, un policia que, segons l'informe que citen alguns mitjans, en va anotar la matrícula".

La periodista explica que "el dia de la seva detenció vaig estar amb Marco. Com hi vaig estar en dues ocasions més. Mai al seu domicili. Ens vam citar en bars i el dilluns de la detenció, al carrer". "Marco tenia les sospites que aquells dies podia estar sent vigilat per la Policia. Però no vaig imaginar mai que després d'entrevistar-m'hi, els agents decidirien seguir-me", explica.

Pel que fa a la seva cita amb Prat explica que "la seu del departament d'Interior és a tres minuts caminant de la redacció del diari, i li vaig suggerir que, ja que havia de passar amb el seu cotxe per Consell de Cent per anar a la reunió a la conselleria, em recollís, i mentre jo dinava ell es prengués un cafè amb mi".

"A la cantonada de Consell de Cent amb la Rambla de Catalunya vaig veure un establiment de frankfurts, i vaig decidir que li demanaria a Prat que baixés mentre jo em prenia l'entrepà. Llavors va ser quan a la mateixa cantonada estacionava la seva moto el fotògraf Joan Sánchez. Em va saludar. En aquell moment em vaig adonar de la proximitat de la redacció d'El País, i quan l'automòbil de Prat es va aturar a la cantonada, hi vaig pujar", indica.

"El cotxe del director dels Mossos no va variar la seva ruta per recollir-me. Es va aturar a la cantonada de Consell de Cent amb Passeig de Sant Joan. Vam caminar fins a un restaurant italià del carrer d'Aragó. Jo vaig demanar un tomàquet amb mozzarella i una Coca Cola ligth i ell un Vichy".

"Prat tenia pressa per la reunió, i no va esperar que m'acabés el cafè. Ni li vaig explicar d'on venia, ni m'ho va preguntar. La trobada entre una redactora de successos i un cap policial no va durar més d'un quart d'hora. Em vaig acabar el cafè, vaig pagar, i vaig tornar a El Periódico.

"Com és norma en aquesta professió, i jo la compleixo, no revelo mai les meves fonts. Si ho faig en aquesta ocasió és després d'haver demanat autorització per fer-ho a Manel Prat. Cap dels periodistes que els últims dies han escrit sobre aquest tema m'ha trucat per contrastar la informació que després han publicat. Altres que sí que es van posar en contacte amb mi van decidir no publicar-ho perquè mai no hauria de ser notícia que una periodista de successos intenti obtenir notícies", conclou.

Publicitat
Publicitat

43 Comentaris

Publicitat
#21 pepito, barcelona, 22/12/2017 - 23:17

esta chica parece haberse olvidado de cuando los demas le haciamos el trabajo de campo por cuatro duros, cuando pagaba, mientras ella tomaba café en consell de cent con Aribau con su marido, despues todas las fotos y textos salian a su nombre...aplausos sordos...

#20 Kropotkin, Vic, 11/03/2013 - 21:28

El Periodico no es un periódico. Es la Gaceta del Poder. ¿Aún se lo compra alquien? Jua, jua, jua,...

#19 nepeta, el ràdio dels Mortadelo i Filemón, 11/03/2013 - 16:37

ràbia, Rahola, la Navarro té més contactes.

#18 Kropotkin, Vic, 11/03/2013 - 14:55

Corruptonia is not Spain...

#18.1 españa=paro y miseria, botswana, 11/03/2013 - 15:26

CorrupSpain is Africa...Bankia, Barcenas, Rajoy, Mato, Cospedal, Urdangarin, Infantas, Camps, Barberà, Matas...etc, etc...juas, juas

#18.2 Casper, Cataluña es Kazajstán, 11/03/2013 - 17:18

Que vergüenza todo este asunto, tenemos una policía politizada por sus mandos independentistas y para colmo ineficaz. Hábiles con chorizos de medio pelo e inútiles para lo importante. Patético.

#17 María Jesús, Barcelona, 11/03/2013 - 13:59

a quien salpica es al jefe de los moSSos, la policía política del NSDAP.cat

#17.1 María Jesús, El Pardo, 11/03/2013 - 15:44

no te flipes usurpadora de nicks, que fue gracias a los camaradas del NSDAP que los de nuestros pudieron ganar la guerra civil i someter a los nacionalismos perifericos durante 40 años...ahh, ojala volvieran esos tiempos...

#17.2 María Jesús, Barcelona, 11/03/2013 - 17:03

Tú, lo único que tienes de Pardo es el oso con el que se casó tu madre.

Aprende a escribir en algún idioma, nacionalista.

#17.3 Moles, Les Ardenes, 11/03/2013 - 23:35

no ets nacionalista? Llavors que ets?

#17.4 Francesc, Barcelona, 12/03/2013 - 12:29

Per uiositat, M. Jesus. d'on ha sortit aquesta mala geia teva tan bèstia, que et permet dir tantes infàmies? Si em demanes d'on han sortit els meus posicionaments crítics amb el nacionalisme espanyol estic obert a respondre't. Però fes-ho, tu, també. El teu és un cas excepcional per l'agressivitat.