Publicitat
Comunicació · 11 de Juny de 2010. 13:19h.

El CIC renya Intereconomía

"La utilització reiterada de paraules ofensives, sexistes i denigrants és una agressió lamentable"

El CIC renya Intereconomía

Eduardo García Serrano, a la tertulià del programa

El Consell de la Informació de Catalunya ha recomanat a Eduardo García Serrano, que en la tertúlia “El Gato al Agua” de l’emissora de televisió Intereconomia, el dia 3 de juny de 2010, i a la pròpia cadena, "una reparació voluntària del mal causat. Les disculpes que  ha donat per les seves expressions el causant de tot són benvingudes, però això de cap manera exculpa a qui va insultar".

Mitjançant un comunicat, ha apuntat que "les expressions fetes servir pel senyor García Serrano a Intereconomia contra la consellera de Salut, Marina Geli, amb la inhibició i passivitat del conductor del programa, Antonio Giménez,  són impròpies i fora de qualsevol criteri raonable i legítim de l’exercici de la critica pública i la llibertat d’expressió. Constitueixen també un estil reiterat i general de l’esmentat canal".
 
En aquest sentit, ha censurat "la utilització reiterada i explícita de paraules  clarament ofensives, sexistes i denigrants cap a les persones i les institucions que representen, siguin homes o dones que realitzen activitats públiques o privades, constitueix una agressió lamentable que transcendeix amb escreix l'àmbit estricte de la persona afectada i s’estén al conjunt de l'opinió pública i la ciutadania en general".

Per últim, ha reiterat que "el fet vulnera l’esperit i la lletra dels principals articles del Codi Deontològic però depassa àmpliament l’àmbit professional.  A l’espera de les possibles actuacions jurídiques per part dels afectats i organismes competents, el CIC vol anticipar el seu suport a totes les accions legals que s’emprenguin per tal que casos com aquest i, en general, la creixent deriva d’alguns programes d’opinió de l’espai audiovisual, trobin adequada resposta en defensa de la llibertat d’expressió i la convivència democràtica. cal aconseguir que fets com aquest no es repeteixin".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 David, Cornellà, 12/06/2010 - 12:38

InterEconomia diu el que volen sentir el pepinillo, el "en tv3", sulfuro, Koprotkin, etc etc etc I si l'escolteu a la ràdio és molt pitjor.

#4 David Pont, Lleida, 11/06/2010 - 16:47

Pepinillo, el problema és que aquest canal gelatinós es dedica a això: ho fa sistemàticament. El contingut majoritari del canal es pot dir que és excreció bucal.

#3 francesc, terrassa, 11/06/2010 - 16:01

Parleu amb propietat i deixeu l'economia en pau, el nom que escau a aquesta xusma espanyolera és: INTERFACHAS!

#2 pepillo, barcelona, 11/06/2010 - 15:52

A estos del CIC, el CAC y demás parásitos del presupuesto les va muy bien que a un tío de derechas se le suelte la lengua. Hacen declaraciones y así justifican sus cargos y arreglan el mundo. Los insultos de progres y nacionalistas no les sirven.

#1 EN LA TV3, B, 11/06/2010 - 14:32

¿CIC riño a la tv3 por el asunto Rubianes?

¿El CIC riño a Carmen Chacon, pro eso de todos somos Rubieanes?

Democracia o totarismo es lo que hay