Publicitat
Comunicació · 4 d'Agost de 2009. 16:54h.

El Col·legi de Periodistes calla amb Chávez

Mutisme malgrat les mesures del govern veneçolà contra la llibertat d'expressió

El Col·legi de Periodistes calla amb Chávez

El degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Josep Carles Rius

El Col·legi de Periodistes de Catalunya no ha emès cap comunicat condemnatori després que el president de Veneçuela, Hugo Chávez, hagi tancat 32 emissores de ràdio i dos canals de televisió crítics amb el seu govern. La mesura s'ha produït després que s'hagi aprovat una llei de delictes mediàtics, que preveu penes d'entre sis mesos a quatre anys de presó per a aquell mitjà que divulgui informacions que puguin atemptar contra "l'estabilitat de les institucions de l'Estat, la pau social, la seguretat i la independència de la nació", entre d'altres.

El Col·legi de Periodistes de Catalunya acostuma a posicionar-se sobre temes vinculats a la professió, fins i tot en alguns casos de països estrangers. El passat mes de gener va condemnar "les accions del govern d'Israel que vulneren la llibertat d'expressió i d'informació" arran de la invasió de Gaza per Israel, alhora que va demanar que els periodistes poguessin accedir a la zona "per fer la seva feina, necessària per garantir la informació des del terreny i assegurar la denúncia de les violacions del drets humans".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Ramon de les olives, Barcelona, 05/08/2009 - 09:35

Hi va el Chávez i borda: '¡Socialismo o muerte1'. I se sent una veu al fons que diu: '¡Muerte! Es más rápida'.

#5 amb Chávez, CAT LLIURE, 05/08/2009 - 07:39

VISCA CHÁVEZ I FORA LA PORQUERIA NEOLIBERAL.

#4 Ramon de les olives, Barcelona, 05/08/2009 - 00:35

Si els dirigents progres d'aquest país defensen Chávez, qui són aquests per anar a la contra? En aquest país no calen lleis com les de Veneçuela. Ja fa molts anys que està instal·lat el pensament únic a la majoria dels mitjans.

#3 alemany stolberg, tortosa, 04/08/2009 - 23:26

i a qui l'importa sempre han sigut una colla de sectaris pijo-progres que es es pensen que influexen quelcom xin xin una copeta i a escriure.

#2 Col·legi P.C., BCN, 04/08/2009 - 20:13

La noticia no fiu tota la veritat, tot el que ha passat és culpa de l'imperialisme dels estats units d'america i per tant tot és culpa d'en Bush, ai perdó, que aquest no hi és. Doncs tot és culpa dels 23 anys de CiU.