Publicitat
Comunicació · 14 de Setembre de 2015. 14:41h.

El Col·legi de Periodistes fa costat a TV3

Considera un “despropòsit” haver de compensar les candidatures no independentistes

El Col·legi de Periodistes fa costat a TV3

Neus Bonet

El Col·legi de Periodistes de Catalunya considera que la resolució de la Junta Electoral, que obliga a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals a compensar a les candidatures no independentistes el temps dedicat a la retransmissió de la Via Catalana, “és una mostra més del despropòsit que significa no fer servir els criteris periodístics per informar durant les campanyes electorals”.

La presidenta del Col·legi de Periodistes és Neus Bonet, periodista de Catalunya Ràdio. També el presentador del TN Migdia, Carles Prats, forma part de l’organisme. El Col·legi ha denunciat aquesta pràctica “fins arribar al Tribunal de Drets Humans d’Estrasbrug en contra de la posició dels partits polítics amb representació a les cambres parlamentàries catalana i espanyola”.

“La nostra enèrgica protesta, campanya rere campanya, explicant que no té cap sentit que durant els períodes electorals els criteris periodístics quedin suprimits per la imposició dels anomenats blocs electorals, queda novament palesa en aquesta ocasió. Queda clar que per a la junta electoral, i els partits polítics que donen suport a aquesta pràctica, la informació en temps electoral té una funció propagandística enlloc de la informativa que és la que correspon a un estat democràtic”, critiquen.

“Esperem que situacions tan absurdes com aquestes serveixin perquè cada vegada hi hagi més polítics i ciutadans se n'adonin de la injustícia que suposa el segrest dels criteris periodístics durant les campanyes electorals i ens ajudin a assolir la nostra històrica reclamació”, afegeixen.

Precisament, el mateix Parlament de Catalunya també s'ha pronunciat en contra dels blocs. No figuraven al text de la ponència de la llei electoral catalana i, fins i tot, aquest mateix mes de juliol, el Parlament va aprovar una moció instant a "la superació del sistema de blocs electorals en els mitjans de comunicació públics, amb l’objectiu que prevalgui, per sobre de qualsevol altra consideració, el criteri d’interès informatiu en la selecció i l’elaboració de les informacions relacionades amb la campanya electoral, alhora que es preserven els principis de neutralitat, veracitat, objectivitat i pluralitat política, d’acord amb el que estableix l’article 43.3 de l’Estatut d’autonomia". Un rebuig al qual s'ha sumat fa pocs dies el Síndic de Greuges.

El Col·legi de Periodistes de Catalunya una vegada més denúncia “qualsevol tipus de pressions i ingerències polítiques en el treball dels professionals de la informació, i recorda als periodistes el seu deure d'informar els ciutadans sobre la campanya de la manera més neutral, professional, i honesta possible”.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#11 Javier, Girona, 16/09/2015 - 05:21

Claro, colegio de periodistas muchos de los cuales trabajan en TV3, catalunya radio u otros medios de comunicacion subvencionados por la generalitat, estan defendiendo su trabajo y vendiendo su "alma" de periodista.

#10 viriato, barna, 14/09/2015 - 22:02

Claro son los mismo perros...

#9 Kropotkin, Vic, 14/09/2015 - 21:50

Ostras, como en Corea del Norte... Que cosas... Jua, jua, jua,...

#8 Casper, Bcn, 14/09/2015 - 20:38

Por el camino que van, acabarán que unicamente les hará costat el Frente de Liberación Gai de Catetonia.

#7 Laughter, LH - España, 14/09/2015 - 20:30

No sé que pinta el colegio de periodistas en una región donde sólo hay prensa del Movimiento.