Publicitat
Comunicació · 13 d'Abril de 2015. 19:00h.

El Col·legi de Periodistes porta els blocs electorals a Estrasburg

Presentarà una demanda al Tribunal Europeu de Drets Humans

El Col·legi de Periodistes porta els blocs electorals a Estrasburg

Una imatge de la periodista i degana del Col·legi de Periodistes, Neus Bonet

El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha anunciat que presentarà una demanda al Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg contra els blocs electorals, després d'haver esgotat totes les vies jurídiques espanyoles, arribant fins el mateix Tribunal Constitucional (TC).

Per aconseguir fer front als costos derivats de la presentació de l'escrit de demanda, i el seu posterior seguiment davant del Tribunal d'Estrasburg, el Col·legi de Periodistes posa en marxa a partir d'aquest dilluns una campanya de micromecenatge.

La previsió inicial supera els 12.000 euros, la meitat dels quals els assumirà el propi Col·legi, i la resta amb l'aportació voluntària dels periodistes i ciutadans que col·laborin econòmicament en la iniciativa, a través del portal Verkami.

Des del Col·legi de Periodistes han apuntat que porten “gairebé una dècada lluitant i treballant per suprimir aquest sistema que fixa per a les informacions, durant les campanyes electorals, els mateixos criteris que la propaganda”.

Aquesta entitat ha assenyalat que “es continua defensant la necessitat de vincular la informació electoral a l’actualitat, vetllar per la pluralitat, la qualitat, el rigor i la imparcialitat”.

La degana Neus Bonet i Carles Prats, responsable del Grup de Treball de Mitjans Públics del Col·legi, han repassat les darreres actuacions que s'han dut a terme; des de la petició als ajuntaments catalans perquè no apliquin el sistema de blocs en les pròximes eleccions del mes de maig, fins a les converses amb els partits polítics que treballen en la redacció de la nova Llei Electoral de Catalunya.

Des del Col·legi de Periodistes han deixat clar que “sempre s'ha defensat que establir ordre i temps a la informació electoral és una intromissió inacceptable que qüestiona la professionalitat dels periodistes i representa un tipus de censura impròpia de qualsevol democràcia”, ha subratllat.

A més, han afegit que “és contraria a la llibertat d'informació que recull l'article 20 de la Constitució Espanyola”. “Els blocs electorals són una imposició recollida a la Ley Orgánica del Régimen Electoral General que vulnera clarament el dret dels ciutadans a ser informats lliurement i sense imposicions polítiques”, ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#7 pers, tortosa, 15/04/2015 - 19:20

No pongamos de ejemplo la rtv pública española,por favor, ni la privada como ejemplo de pluralidad.Aquí tampoco,es verdad
La iniciativa del Collegi de Periodistes es de alabar
pues sinó nos arreglan allá todo esto de los bloques y otras cosas de la democracia,aquí seremos siempre europeos de 2ª

#6 arm, figueres, 14/04/2015 - 08:43

jo que el no entenc es perque Catalunya Radio cada dia hi ha un editorial a las 8 a favor de l independencia, una emisora publica no hauria de ser neutral, si això ho hes Radio Nacional o Tve, que dirian el col.legi de periodistas de Catalunya?

#5 Marc3, Barcelona, 14/04/2015 - 05:28

és clar, ara que el PSC JA ha reduit tant la seva presència al parlament i per tant baixa també el temps de presència, aquests nois i noies periodistes imparcials han de retornar els favors

#4 Eva G, Fort Pienc, Barcelona, 14/04/2015 - 01:54

Ahora se justifican, luego a pasar por el aro. Como cada año.
Ya se sabe, el sueldo es el sueldo...

#3 Pau Miserachs, Barcelona, 13/04/2015 - 22:56

Felicito el col·legi de periodistes. Tota la col·laboració i suport en aquesta iniciativa.

#3.1 Titot, El Masroig, 13/04/2015 - 23:57

Guaita, un altro periodisto d'aquests que tan bé descriu el Jaume per aquí sota.