Publicitat
Comunicació · 18 de Maig de 2015. 15:23h.

El Col·legi de Periodistes porta els blocs electorals al Tribunal d'Estrasburg

Consideren que és una ”interferència política en el treball editorial”

El Col·legi de Periodistes porta els blocs electorals al Tribunal d'Estrasburg

Imatge de la campanya

La Federació de Periodistes Europeus (EFJ) i la Federació Internacional de Periodistes (IFJ), han presentat una queixa formal al Consell d'Europa sobre els "blocs electorals" a instàncies del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Les dues organitzacions comparteixen amb el Col·legi que aquesta "anomalia europea" representa una "interferència política en el treball editorial i viola l'article 10 de la Convenció Europea de Drets Humans i de les Llibertats Fonamentals, que consagra explícitament la llibertat d'opinió i de rebre i difondre informacions i idees sense ingerència d'autoritats públiques".  

A través d'una plataforma per promoure la protecció dels periodistes, el Consell d'Europa recull, analitza i intercanvia informació sobre violacions de la llibertat de premsa i mitjans de comunicació a nivell europeu. I és a instàncies d'aquesta queixa, que el Consell d'Europa pot demanar explicacions i aclariments als estats membres.

Aquesta iniciativa del Col·legi de Periodistes de Catalunya va en paral·lel a la campanya de micro mecenatge, a través de Verkami, per aconseguir els recursos suficients per presentar la denúncia contra els blocs electorals al Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg. La campanya impulsada des del Col·legi “va a bon ritme i acaba el pròxim dissabte, coincidint amb el final de la campanya electoral”.

Aquestes dues iniciatives més s'afegeixen a les ja impulsades des del Col·legi de Periodistes de Catalunya, que porta gairebé una dècada lluitant i treballant per suprimir aquest sistema que fixa per a les informacions durant les campanyes electorals els mateixos criteris que la propaganda. “Entenem, com a col·lectiu professional, que la informació electoral ha d’estar vinculada a l’actualitat, vetllar per la pluralitat, la qualitat, el rigor i la imparcialitat”, diuen en un comunicat.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 L'Avi Pau, Barcelona, 18/05/2015 - 19:22

Aaaaaaaah molt bé, molt bé... i una vegada allà que?

#3 arm, figueres, 18/05/2015 - 16:43

i els casos de corrupció de CIU,que ni es parla ni tv3 ni Catalunya radio, aixó no ho portareu a Estrasburg?, a totes les tertulies el 95% son independentistas, això es imparcialitat

#2 spanish, Madrid, 18/05/2015 - 16:01

del sectarisme de TV3 no es queixen ? ja els hi va be no ?

#1 Carlos Gomez, Bcn, 18/05/2015 - 15:56

I enacra volen contaminar., intoxicar i manipular rmes ??
L´Urdaci era un igenu.