Publicitat
Comunicació · 14 de Gener de 2009. 21:07h.

El Col·legi de Periodistes reacciona

Expressa el seu "total rebuig" a les amenaces que diversos articulistes catalans han rebut

El Col·legi de Periodistes reacciona

Imatge d'un article contra la opinió d'alguns articulistes catalans

El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha emès un comunicat amb el que rebutja "les accions del govern d'Israel que vulneren la llibertat d'expressió i d'informació" i expressa "el seu total rebuig" a les amenaces que diversos articulistes catalans han rebut pel fet d'expressar la seva opinió sobre el conflicte.

"El Col·legi de Periodistes de Catalunya condemna les accions del govern d'Israel que vulneren la llibertat d'expressió i d'informació, i demana que els periodistes puguin accedir a la franja de Gaza per fer la seva feina, necessària per garantir la informació des del terreny i assegurar la denúncia de les violacions del drets humans", afirma el comunicat.
 
"El Col·legi fa seva la demanda de la Federació Internacional de Periodistes (FIP) perquè es garanteixi la protecció dels mitjans de comunicació i dels periodistes en qualsevol negociació que es porti a terme per posar fi a la violència a Gaza. La FIP, a la qual pertany el Col·legi, ha fet aquesta petició després que, divendres passat, fos bombardejat un edifici on hi havia representats diversos mitjans de comunicació", s'afegeix.
 
També s'assegura que "en base a informacions d'ONGs presents a la zona de conflicte, testimonis de periodistes palestins i fonts de la mateixa FIP, hi ha hagut atacs directes de l'exèrcit israelià contra vehicles amb el senyal de "Premsa"  o "TV", i els avions israelians han atacat deliberadament les oficines d'Al Aqsa Televisió, accions que atempten directament contra les lleis internacionals. El reporter de la televisió palestina Eyhab Al Wahidi va ser mort divendres i és el quart periodista que mor en aquest conflicte".
 
"El Col·legi de Periodistes de Catalunya lamenta la prohibició d'Israel d'informar lliurement malgrat la sentència d'un tribunal israelià ordenant la fi del bloqueig als mitjans de comunicació a la zona", s'afirma.
 
"D'altra banda, el Col·legi de Periodistes de Catalunya expressa el seu total rebuig a les amenaces que diversos articulistes catalans han rebut pel fet d'expressar la seva opinió sobre el conflicte. Criminalitzar una persona per les seves opinions és del tot inacceptable en democràcia. Sigui de paraula o per escrit, tota amenaça és una forma de violència incompatible amb el dret a la llibertat d'expressió", conclou.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 MGA, BCN, 15/01/2009 - 09:33

El abuelito de Arafat charlando con Hitler: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Bundesarchiv_Bild_146-1987-004-09A,_Amin_al_Husseini_und_Adolf_Hitler.jpg

#5 PERE, Sant Pere de Riudebitlles, 15/01/2009 - 07:34

QUINA VERGONYA DE COL.LEGI DE PERIODISTES!NO DIUEN RES DE LES PRESIONS POLÍTIQUES I LA MANIPULACIÓ DIARIA DELS MITJANS CATALANS,NI DEL DESCARAT FET DE REGALAR I TREURE LLICÈNCIES DE RADIO (CAC), I PARLAN DEL QUE PASSA FORA!SOU L'ESCOMBRERIA A LA PREMSA!!

#4 Robert, Barcelona, 15/01/2009 - 02:01

Prou de caça de bruixes! JO TAMBÉ SÓC FILOSIONISTA, I QUÈ??? Prou de totalitarismes d'esquerres i de persecucions ideològiques, estar contra Hamàs i Hezbollah és una opció legítima!!! Visca Israel, Palestina i la pau!

#3 Valdés, Barcelona, 14/01/2009 - 22:32

I ara mes que mai que tots els medis de comunicació li ballen les gràcies a Israel i alguns periodistes aspirants a rabin's , és colpeja'n el cap contra la veritat per ocultar-.la amb molta eficàcia, ara no vingueu a defensar la pau que no us creiem

#2 Valdés, Barcelona, 14/01/2009 - 22:28

Va home, ara no fem demagògia, cuan ha quedat demostrat que els israelians tenen butlla per matar dones i nens, per ensorrar col·legis, hospitals , cementiris, massacrar periodistes, diputats, tallar l'aigua i la corrent a tothom que vulguin.