Publicitat
Comunicació · 28 de Novembre de 2011. 12:45h.

El comitè d'empresa tem un ERO a Catalunya Ràdio

Veu inviable "la plantilla actual" amb la reducció del pressupost

El comitè d'empresa tem un ERO a Catalunya Ràdio

Treballadors de Catalunya Ràdio, quan demanaven l'equiparació salarial amb TV3

El comitè d'empresa de Catalunya Ràdio considera, en un comunicat, que l'anunci d'una nova retallada en el pressupost de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) "qüestiona el model de comunicació públic català". La reducció del 13% en el pressupost actual "posa en perill el model que segueixen, actualment, Catalunya Ràdio i Televisió de Catalunya, i fa difícil la continuïtat del projecte actual. Un projecte basat en la qualitat i el servei".
 
La mesura de reduir el pressupost en 40 milions d'euros, més el dèficit de 20 milions d'euros d'aquest any, "deixaran Catalunya Ràdio i Televisió de Catalunya en una situació precària davant dels seus competidors que, d'altra banda, han aprofitat aquests dies per fer informacions tendencioses sobre les empreses de la CCMA que no s'ajusten a la realitat".
 
Al comitè d'empresa de Catalunya Ràdio som conscients que les retallades afecten, no només la CCMA, sinó tota la societat en general, que n'està patint d'altres d'importants a la sanitat o l'educació, entre d'altres, però recorden que "vam acceptar, ara fa només uns mesos, una rebaixa del sou d’un 5% i la congelació salarial durant tres anys de manera voluntària a canvi, només, d'una voluntat del Govern del manteniment de la plantilla".

"Tot i la retallada -afegeixen-, hem aconseguit mantenir la qualitat i, fins i tot, millorar-la. Ara se'ns demana un altre esforç econòmic a canvi, novament, d'una voluntat de manteniment de plantilla, no d'un compromís ferm i concret. Tampoc tenim un pla d'actuació que expliqui les línies mestres de futur del conjunt d'empreses per part del Consell de Govern de la Corporació".

El comitè d'empresa considera, però, que aquesta reducció del pressupost és "l'inici del camí cap a la inviabilitat de la plantilla actual. És per això que, en aquest punt, demanem al director de Catalunya Ràdio, senyor Ramon Mateu, que ens expliqui com afectarà directament la nostra emissora aquesta retallada".
 
El comitè d'empresa de Catalunya Ràdio lamenta també que, "mentre el Govern demana als treballadors de la CCMA un nou esforç econòmic i es redueix el pressupost per a l'any que ve, s'oblidi de tots nosaltres en la nova llei de la Corporació Catalana i hagi presentat una reforma on els comitès d'empresa desapareixen dels òrgans d'assessorament. Mai hi hem tingut vot, però ara també es pretén que no tinguem ni veu".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#3 alemany stolberg, tortosa, 28/11/2011 - 18:44

a l'avellana de reus, a la oliva de tortosa i a la pera de lleida falta ma d'obra vinga nois i noies torneu als vostres arrels, toto a sigut un somni, un somni que hem pagat tots els currantes

#2 lubov, bcn, 28/11/2011 - 13:40

Colla de vividors i aprofitats. Més de la meitat sobren. Comités d´empresa, plantilles sobredimensionades d´endollats a empreses públiques que TOTES són un forat sense fons....uffff quina mandra.

#1 Ramon, Barcelona, 28/11/2011 - 13:31

El cost mitjà d'un funcionari de TV3 és de 62.000 euros a l'any. El 32% del seu pressupost se'n va per pagar la nòmina dels 3.000 empleats. Per entendre aquests números només cal constatar que Telecinco dedica a personal el 10,5%, Antena 3, el 15,4%, i Televisió Espanyola, el 24%.

#1.1 Jordi, Bcn, 28/11/2011 - 14:26

En temo, Ramon que aquí caldria fer allò del "jo tinc 4 vaques i tu cap i la mitjana diu que en tenim 2 tots dos". A la CCMA hi ha molts, molts, molts, jefes, jefecillos i càrrex estranys que cobren nòmines d'escàndol i de vergonya mentre als trebalaldors els hi retallen els sous.

#1.2 Terraxa, Terrassa, 28/11/2011 - 15:57

És igual. S'ha de retallar aquest malbaratament. Quants menys calers tinguin els polítics per a joguines (i ells entenen que els mitjans ho són) millor. És evidentment que no estem preparats per a gestionar un mitjà públic d'aquesta mena. Els números ho demostren.