Comunicació · 28 de Maig de 2021. 18:51h.

El director de Catalunya Ràdio culpa de la baixa audiència al covid

Saül Gordillo també ho atribueix a "la campanya electoral" del 14-F

El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha atribuït a la pandèmia i la campanya de les eleccions del passat 14 de febrer dels mals resultats de l'emissora pública en el darrer Estudi General de Mitjans (EGM), on RAC1, que va ser la ràdio més escoltada de Catalunya, li va treure 402.000 oients a Catalunya Ràdio.

Gordillo ha dit en la comissió de control de la CCMA al Parlament que "és un Estudi General de Mitjans en un context de pandèmia, de campanya electoral i de molt cansament de l'audiència que ha penalitzat les emissores més informatives". "La gent estava molt cansada del covid, del soroll en l'entorn del covid", i ha remarcat que "enmig del treball de camp hi va haver la campanya electoral, que no ha suscitat més participació que l'anterior".

El màxim resposable de Catalunya Ràdio ha insistit que "si ens posem en la pell de l'usuari, l'EGM diu que la gent estava una mica cansada". "Això ens ha penalitzat més a nosaltres que no a la ràdio comercial", ha conclòs.

RAC1, segons aquesta darrera onada, té 966.000 oients cada dia mentre que 564.000 persones escolten cada dia Catalunya Ràdio. Per programes, El matí de Catalunya Ràdio, que presenta Laura Rosel, aconsegueix 405.000 oients. El Catalunya Migdia, amb Òscar Fernández i Empar Moliner, és l'informatiu més escoltat de Catalunya amb 111.000 oients. Pel que fa al Catalunya Nit de Kilian Sebrià, n'acumula 35.000.

La presentadora d'El Matí de Catalunya Ràdio, Laura Rosel, que ha substituït Mònica Terribas aquesta temporada, va ser el centre de les crítiques per part dels treballadors de l'emissora després que a l'octubre carregués en el seu editorial contra l'infectòleg Oriol Mitjà per titllar la consellera de Salut Alba Vergés d'"incompetent". "El que no ajuda gens, però, gens a l'estat d'ànim ni a la confiança en el sistema són intervencions com les de l'Oriol Mitjà acusant el Govern d'incompetent i de tenir un lideratge fracassat", va dir Rosel.

Aquestes manifestacions van provocar que el Consell professional de Catalunya Ràdio recordés a la periodista que la funció dels mitjans públics "no és defensar la gestió del govern per sobre de tot, sinó escodrinyar-la" i afirmés que l'editorial de Rosel "ens grinyola especialment". "Si un professional critica l'acció de Govern, hem de respectar la seva opinió", van recalcar.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#14 No hi ha dubte, Chez Titole, 30/05/2021 - 11:04

La culpa ha estat de l'arribada de les orenetes.

#13 Leonor, Figueres, 30/05/2021 - 07:49

Dejemos a este infeliz que se crea sus propias palabras...

#12 recordad 6 y 7 de septiembre , Barcelona is not Cataluñistan , 29/05/2021 - 17:31

Ha penalizado las emisoras más DESinformativas

#11 l'avi Florenci, La terra, l'home i la deixa, 29/05/2021 - 15:26

La culpa de la caiguda d'audiència ha estat el covid, és evident. També ha tingut molt a veure l'amenaça de Rússia d'annexar-Crimea, el Brexit i el poc èxit de les copes menstruals a Catalunya. Per descomptat, nosaltres no tenim cap culpa, on vas a parar, que som nacionalistes i som millors.

#10 Maresmenc, Maraesme, 29/05/2021 - 07:15

Es verdad lo que dice. Solo se olvida decir que la PANDÈMIA llegó a Catalunya Ràdio el día en que el fue nombrado director
MENUDO INEPTO!!