Publicitat
Comunicació · 2 de Juliol de 2019. 10:46h.

El director de l'ACN admet que "la 'jugada mestra' és una via fallida"

Vicent Partal replica que és "un comentari especialment desafortunat"

El director de l'ACN admet que "la 'jugada mestra' és una via fallida"

El director de l'Agència Catalana de Notícies (ACN), Marc Colomer, ha criticat la "jugada mestra" de l'advocat Gonzalo Boye arran de la denegació de les mesures cautelars demanades per Carles Puigdemont i Toni Comín en tres comentaris en el seu compte de Twitter. La critica ha estat replicada pel director de Vilaweb, Vicent Parlat, que li ha replicat que és "un comentari especialment desafortunat".

Colomer ha exposat que "tan aviat com tot l'independentisme admeti que la 'jugada mestra' és una via fallida, i miri i reconegui la UE com el que és -un club d'Estats al servei dels interessos del capital-, abans podrà centrar-se a dibuixar una estratègia conjunta realista cap a l'autodeterminació".

També ha constat que per configurar "una nova estratègia fèrtil" cal, segons ell, que l'independentisme "faci una diagnosi compartida i honesta de què va passar, què va fallar i què no es pot repetir". "Tot el que no segueixi aquest ordre lògic (diagnosi compartida del passat, estratègia realista de futur) no fa més que sumar desorientació entre les bases sobiranistes, terreny adobat per a la desmoralització del personal", ha sentenciado.

Partal ha dit en el seu editorial que "el seu fil semblava ignorar que el tribunal no ha entrat en el fons de la qüestió: donava per fet, inexplicablement, que no hi ha res a fer i afirmava que l'independentisme havia d'admetre que 'la jugada mestra és una via morta' i que cal 'realisme'".

"Amb l'expressió 'jugada mestra' -afegeix-, entenc que el director de l'ACN es referia a l'estratègia de Puigdemont i suposo que també de Comín, però no ho sé. I dic que no ho sé perquè –com és notori– l'expressió és un recurs despectiu que s'ha fet servir sovint, sobretot en els entorns d'ERC, per a referir-se a l'estratègia de l'exili. O més aviat de l'exili, diguem-ne, belga".

El periodista diu en aquest sentit que "si és així i no m'equivoco, el comentari és ben sorprenent" perquè, segons apunta, "la via de l'exili belga ha aconseguit una llista notable de victòries electorals i judicials, entre les quals la sentència de Slesvig-Holstein o la recent derrota de la Junta Electoral espanyola pel que fa les europees, victòries que de moment són un contrast amb la humiliació que es viu a l'interior".

Finalment, Vicent Parlat afegeix que "estic segur que ell mateix serà capaç de reconèixer, mirant-s'ho amb calma, que el comentari és poc elegant i, si puc dir-ho sense que s'entengui malament, prepotent". "Referir-se a allò que pensen o volen unes altres persones com a irreal no és bo, però sobretot no és prudent", conclou.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#14 Fierecita, Montgat, 03/07/2019 - 11:37

"la UE es un club de Estados al servicio de los intereses del capital" Ostras! Marc, apúntate a "Bandera Roja" y tírate a las trincheras. La revolución bolchevique no puede prescindir de un revolucionario como tú.

#13 Fierecita, Montgat, 03/07/2019 - 11:37

Desde la checa de la Agencia Catalana de Des-información tienes que mantener la "flama" que ilumine la zona oscura del cerebro de la borregada. Sigue suministrando la ración diaria de alfalfa, els rucs la necesitan tanto como los camellos una dosis heroina.

#12 Fierecita, Montgat, 03/07/2019 - 11:36

"la vía del exilio belga ha conseguido una lista notable de victorias electorales y judiciales" Magistral, seguir así.

#11 Fierecita, Montgat, 03/07/2019 - 11:36

Lo de "jugada maestra" siempre lo he asemejado al arte que tienen los trileros para el engaño del personal. Mil personas pegando el ojo en la jugada y nadie descubre el truco. Eso es "jugada maestra" y eso es el "procés".

#10 ivan, el vallès, 02/07/2019 - 13:38

En Partal corrent a tapar el més mínim raig de veritat, es nota de què viu.

#10.1 Vicenç Pardal, Villagüevo, 02/07/2019 - 22:29

Cho? De conrear taronches al meu hortet.