Publicitat
Comunicació · 11 d'Abril de 2012. 22:29h.

El director d'Efe va denunciar "tiranía lingüística" a Catalunya

Alfred Bosch creu que l'actitud de José Antonio Vera és de "menyspreu i atac a la llengua i a les institucions de la nació"

El director d'Efe va denunciar "tiranía lingüística" a Catalunya

Vera, en una foto d'arxiu

El portaveu d'ERC-Rcat-Catalunya Sí al Congrés, Alfred Bosch, ha criticat el nomenament de José Antonio Vera com a nou president d'Efe. El diputat ha assenyalat "l'actitud cap a la realitat catalana i és de menyspreu i atac a la llengua i a les institucions de la nació".

"Han posat al capdavant d'una agència pública, que paguem entre tots i que informa tots els mitjans, i que per tant configura el panorama mediàtic, una persona mancada d'independència, persona parcial, sectària i sotmesa directament a les directrius de Rajoy i el PP", ha remarcat.

Bosch ha recordat unes paraules de Vera quan va dir que "aquello [Catalunya] se ha convertido en una tiranía lingüística que vulnera el Estado de Derecho al no respetar las normas básicas e incumplir las sentencias de los tribunales. El PP no puede transigir ante semejante tropelía".

El dirigent independentista ha decidit no votar el nomenament de Vera davant el "bunyol" que ha fet el PP. Segons Bosch, "el PP ha actuat per la via dels fets consumats. No han passat el pas previ de control en comissió que marca la llei, i han nomenat el càrrec abans de considerar conflictes d'interessos" fet que equival a "actuar amb baixa qualitat democràtica".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#5 Los tiranos, son gusanos, 12/04/2012 - 09:40

Eso lo sabe todo el mundo. Muchos de los mejores lingüístas del mundo están denunciando la política lingüística de los nacionalindependentistas, pero como no lo dice TeVen3, los catalonmonoslingües se creen que no pasa nada.

#4 LOLA, BARCELONA, 12/04/2012 - 09:12

La unica tirania lingüistica és que a un català se li OBLIGUI a parlar castellà, quan no és la seva sçllengua. Mira, jo prefereixo ser bilingüe català-anglès...

#4.1 luis, barcelona, 12/04/2012 - 12:36

Vete a INTERNET en GOOGLE y expon una consulta o duda sobre cualquiera de los PROGRAMAS mas utilizados en el mundo, fuera del OFICCE.
Como lo del ingles es una FAROLADA TUYA
Eso sí hazlo en CORRECTO CATALÁN

Si el resultado NO TE BAJA DEL BURRO
Apaga y vamonos

#3 Takolo3, DONOSTIA, 12/04/2012 - 08:37

Pero que hay de raro ?

Un partido falangista (PP) tenia que poner a un falangista al frente de EFE

Todavia alguien se sorprende ?

#2 vado, bcn, 12/04/2012 - 03:31

3 mesos i que fart que estic d'aquest govern. Be i de l'anterior també. Tot plegat es esgotador i inoperant.
podrem canvia de pais?. quan?.

#2.1 Luca, bcn, 12/04/2012 - 09:20

qué pasa? que te han quitado el pasaporte? te han robado las maletas?
pues tio, si tan poco te gusta este país, vete.

#1 josemiguel, El Prat de Llobregat, 12/04/2012 - 00:01

El catalanismo siempre planteando las cosas de forma tramposa.Una cosa es que el nombramiento de Vera vulnere las nomras escritas o no escritas de transparencia e imparcialidad.Y otra cosa es mezclar en ello el derecho de cualquier persona a estar en desacuerdo con el catalanismo y manifestarlo