Publicitat
Comunicació · 2 de Setembre de 2017. 18:34h.

El director d'El Periódico denuncia amenaces

Enric Hernàndez defensa el "periodisme enfront de la propaganda"

El director d'El Periódico denuncia amenaces

El director d'El Periódico, Enric Hernàndez, es defensa de les crítiques i denuncia en un article titulat 'Periodisme enfront de la propaganda', "les campanyes de descrèdit, els intents de boicot i, fins i tot, les amenaces".

"Davant el vist, sentit i llegit aquests dies en alguns mitjans de comunicació, resulta inevitable rescatar la precisa sentència de George Orwell: 'Periodisme és publicar el que algú no vol que es publiqui; la resta són relacions públiques'. És a dir, propaganda", escriu.

Hernàndez lamenta que "Catalunya ha dedicat moltes hores de ràdio i televisió -tinta, més aviat poca- no a aclarir l'actuació prèvia a l'atemptat de totes les forces de seguretat de l'Estat, inclosos els Mossos d'Esquadra, sinó a sotmetre a un judici sumaríssim a aquest diari per desacreditar la informació que havia revelat. Propaganda oficial disfressada de lliçons de periodisme".

El periodista reivindica que "avui, dues setmanes després de l'atac gihadista, l'opinió pública coneix cinc dades que fins ara les autoritats espanyoles i catalanes havien mantingut ocultes:

1.- Que el 25 de maig les forces de l'Estat i els Mossos van rebre un avís sobre un possible atemptat d'Estat Islàmic a la Rambla aquest estiu.

2.-Que ho van avaluar per separat i, conjuntament, van acordar descartar per la seva escassa fiabilitat.

3.-Que la lluita antiterrorista espanyola admet que aquesta informació procedia de la CIA.

4.-Que els Mossos reconeixen haver rebut exactament la mateixa informació que l'Estat, i en idèntica data, però sostenen que la seva no procedia de la CIA, sinó d'altres fonts no especificades.

5.-Que el 21 d'agost, quatre dies després de l'atac, el comandament antiterrorista dels EUA, que coordina entre altres agències a la CIA, va confirmar per escrit a Espanya que el 25 de maig va enviar l'alerta als Mossos".

"Aquests són els fets, sense insinuacions ni judicis de valor. I la responsabilitat social del periodisme era posar-los en coneixement de l'opinió pública. Sense reparar en les conseqüències polítiques. Molestés més o menys a polítics o uniformats. Malgrat les campanyes de descrèdit, els intents de boicot i, fins i tot, les amenaces", conclou.

11 Comentaris

Publicitat
#7 fran-bcn, bcn, 03/09/2017 - 11:48

Enric, has de reconèixer que tens el do de la inoportunitat, tot aixo fa pudor.....

#6 Ram, Terrassa, 03/09/2017 - 09:52

En Catalunya no se admite ni la crítica ni la discrepancia con los que se arrogan la catalanidad en exclusiva, despreciando, incluso amenazando, a los que somos tan catalanes como ellos, pero que no comulgamos con la idea de la independencia...casos tenemos todos los días, asaltos a sedes de partidos democráticos o amenazas a periodistas.

#6.1 Jordi BR, L'H, 03/09/2017 - 18:30

Ram no lo entendéis. Cada uno puedo tener la ideología que quiera, aunque la de los independentistas os empeñáis en legalizarla. Aquí se está hablando del uso torticero de un mail entre cientos que mandan las agencias, que se demostró que no estaba relacionado con el atentado que se iba a realizar en Sda Familia. Jugar con los muertos es miserabl

#5 Capit@n España, Cacicada express, 03/09/2017 - 00:51

A Catalunya no li fa falta l'extrema dreta .....ja tenim a uns quants independentistes que tenen els postulats de la violencia enver la llibertat d'informació..La propera que serà..cremar llibres a la Plaça Major???

#5.1 Jordi BR, L'H, 03/09/2017 - 18:32

Capitán, fa quatre dies deieu que el Periodico era un diari indepe. Esteu bramant la porquería que us posen davant sense pensar per vosaltres mateixos. Penseu abans d'escriure si us plau

#4 Jordi BR, L'H, 03/09/2017 - 00:31

Primero, el mail solo era para los Mossos, luego también para la policía; luego era de la CIA y resulta que tampoco. Tercero al contrario que toda la prensa europea insinúa el mal papel de los Mossos. Cuarto el atentado tenía que ser en Sagrada Familia, y parece que el Sr Hernández no se ha enterado.
Ante tan mal periodismo creo que va a perder le

#4.1 JUANICO, Barcelona, 04/09/2017 - 08:38

Es igual que enumeres los hechos reales y probados.
Los supremacistas que creen ser los españoles buenos negaran la realidad, como hizo el gobierno del PP el 11M.

Así vamos. Da asco.

#3 Pepon, Bcn, 02/09/2017 - 23:11

Son y actúan como los totalitaristas de pensamiento único. De demócratas res de res.