El programa Preguntes Freqüents, dirigit per Pere Mas i presentat per Cristina Puig, ha convidat tres persones a favor de tesis antisistema i una persona que no coincident amb l'onzena jornada de protestes per l'empresonament de Pablo Hasel.
El mateix dia que Barcelona va viure una de les tardes més violentes dels darrers dies amb destrosses a mobiliari urbà, saquejos a establiments i, fins i tot, la crema d'un furgó dels antiavalots de la Guàrdia Urbana amb agents a dins, el programa Preguntes Freqüents va convidar l'exdiputada de la CUP Gabriela Serra, un estudiant de Dret i Ciències polítiques, Pol Perez, una estudiant d'antropologia, Paola García i el periodista Pol Andiñach per abordar la violència.
Un dels convidats, el periodista Pol Andiñach, va titllar "d'actuació psicòpata" la càrrega dels Mossos al carrer Gran de Gràcia de la setmana passada i va qüestionar que el cos fos una policia democràtica.
"No sé fins a quin punt una policia es pot dir democràtica quan s'han vist escopeters de la Brimo disparant sense el número d'identificació reglamentari" ha dit durant la seva intervenció.
"No sé fins a quin punt es pot titllar de policia democràtica aquella que fa un sandwich a Gran de Gràcia, totalment gratuït, inexplicable i punitiu a un grup de manifestants que és pràcticament una actuació psicòpata. És incomprensible i no sé veure què aporta això" ha apuntat Ardiñach.
El periodista també ha criticat la "violència estructural" i ha demanat "no assenyalar només una violència". "Si parlem de violència, parlem de tota la violència. Parlem de tota la violència: mirem la violència que suposa que hi hagi un 40% d'atur juvenil" ha dit.
L'exdiputada de la CUP, Gabriela Serra, ha afirmat que "em dol que siguem escrupolosos a l'hora de ponderar la violència contra el pobre contenidor, que té un patiment que no et pots imaginar, o amb els vidres de les botigues del passeig de Gràcia i tenim sentiments de rebuig cap a això, en canvi, no tenim la mateixa reacció davant dels 18.000 nens i nenes que moren de gana diàriament. I això són persones, és molta violència" ha dit.
L'activista també ha apuntat que s'ha d'aturar la causa que fa que "tinguem un sector enfurismat i desesperat". "No és un només un problema d'anul·lar la Brimo o aturar l'ARRO. És un problema d'aturar la causa que fa que tinguem un sector enfurismat i desesperat" ha dit durant la seva intervenció.
L'estudiant d'antropologia Paola García ha abordat el "descontentament social" del jovent i ha considerat un problema "posar l'accent en quatre contenidors cremats i no en la violència que patim cada dia".
"Ha estat una de les protestes més multitudinàries i això expressa el descontentament social que el jovent estem vivint. És un problema posar l'accent en quatre contenidors cremats i no en la violència que patim cada dia" ha apuntat en la seva intervenció al FAQS.
"No podem parlar de disturbis com si la gran majoria de manifestants que es va manifestar anessin a assaltar botigues. Això és una distorsió de la realitat que els mitjans estan alimentant, en part, per dividir la gent que es manifesta" ha dit. "Quan es parla de violència crec que estem parlant del dret legítim d'autodefensa" ha assegurat. "He estat a mobilitzacions i m'he hagut d'autodefensar de la violència policial. De la violència, i de les brutalitats policials" ha recalcat.
L'estudiant de Dret i Ciències polítiques, Pol Perez, ha considerat que les manifestacions van començar reclamant la llibertat d'expressió, però que han derivat a violència. "Si comencem a posar l'etiqueta de violència a tot, després se'ns pot girar a la contra. Crec que és clar que això és violència i no crec que hàgim d'utilitzar-la per aconseguir les nostres finalitats" ha dit.