Publicitat
Comunicació · 27 de Setembre de 2009. 09:04h.

El fill de Pujol criticava els tics de Quim Monzó

L'escriptor explica que el va encoratjar a "controlar" els seus tics i que el va enviar a pastar fang

El fill de Pujol criticava els tics de Quim Monzó

Quim Monzó amb Jordi Pujol en un acte públic

L'escriptor Quim Monzó, en el seu article a La Vanguardia d'aquest dissabte, explica arran de les crítiques de Jordi Pujol i Ferrusola al tracte que rep l'expresident del FCB Barcelona en un programa de TV3 que "no veo yo que la caricatura de Núñez que dan en Crackòvia sea especialmente cruel. Lo retratan como un llorón pesetero, sí. ¿Y? ¿Dónde está el problema?"

Monzó explica que "es un tipo curioso, este Jordi Pujol i Ferrusola. A finales de los ochenta, cuando me pasaba las noches en el bar Mas i Mas, coincidí con él un par de veces. Yo tenía entonces treinta y pico años y a lo largo de la vida nunca nadie se había metido con mis tics. El primero que lo hizo fue Pujol i Ferrusola. Yno una vez, sino las dos que coincidimos. Estaba obcecado, el hombre. Me miraba y me preguntaba: "Com és que no fas res per controlar els tics?". Yo le contestaba: "Per què me´ls he de controlar?". Pero él insistía. Una vez le contesté: "I per què no li fots aquest rotllo a ton pare?"".

"Me dijo: "Perquè ell se´ls controla. Es posa davant del mirall, es mira fixament als ulls i s´hi està estona, sense fer-ne cap!". Yo pensaba: tiene narices que sea precisamente el hijo de Pujol quien se meta con tus tics. A punto estuve de aconsejarle que buscase asesoramiento profesional para solucionar la evidente obsesión que la figura paterna le creaba. Pero, comprensivo, acabé por disculparle: ser hijo de Pujol no debe ser fácil, pensé. Tras leer la irritación que ahora le produce la caricatura de Núñez empiezo a pensar que debí haberle dado el consejo. Lástima que la doctora Melfi, la de Los Soprano,viva tan lejos, porque además es guapa".

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#15 Isaías, Alicante, 17/04/2017 - 18:21

¿Y qué tiene de malo hacer tics, es que acaso hacer eso es un crimen? A veces por ello ya me empiezan a dar asco las personas calificadas como cuerdas o "sanas" mentalmente, yo empiezo hasta a mostrarles aversión a esa gente calificada de normal que hacia nosotros los que padecemos ese trastorno psi

#14 Adolf H., Nuremberg, 28/09/2009 - 11:00

Jo l'internaria en un penitenciari, a ell i a totes les pertsones que fan tics. On s'és vist que la gent NORMAL faci tics? I també hi internaria els discapacitats físics, incloent-hi els cecs i els sordmuts.

#13 Joan, BCN, 27/09/2009 - 19:25

A mi també em carrega molt aquest home. Aquets tics són tractables i curables o reduibles. Però Monzó s´en ha parit igual que s´en pariría si le fes pudor l´aixella o els peus. Jo canvío de canal. Millor per la ràdio. I li tinc un gran respecte.

#12 joan, manresa, 27/09/2009 - 18:26

Sr.Monzó,si tot axó Vosté u cunsidera una critica per enviar a pastar fang a una persona,crec que ha perdut els papers.Entendré que ha estat una rauxa...Sr.Monzó els seus tics han estat de mofa en radio i televissió,i no le sentit a dir rés..Ummmm

#11 Ramon, Barcelona, 27/09/2009 - 18:09

Un respecte per Quim Monzó: va ser catalanista.

#11.1 Isaías, Alicante, 28/07/2017 - 18:58

También un respeto por Quim Monzo por padecer el síndrome de Tourette. Que criminalizar o satanizar a la gente por padecer el síndrome de Tourette o cualquier otra enfermedad mental o minusvalía o por el simple hecho de ser diferente es un pecado mortal vamos.