Publicitat
Comunicació · 20 de Setembre de 2012. 09:33h.

El Financial Times veu "imparable" l'independentisme

El diari recorda que "a monarquia s'ha vist esquitxada pels escàndols"

El Financial Times veu "imparable" l'independentisme

Captura de l'editorial del 'Financial Times'

El Financial Times pronostica un ascens de l'independentisme a Catalunya si aquest dijous el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, no cedeix a les aspiracions catalanes. L'editorial del diari britànic apunta que "Rajoy es reunirà avui amb Artur Mas, el president del govern autònom de Catalunya. Si no fa cap gest convincent cap a les demandes catalanes, el separatisme es tornarà imparable, digui el que digui el Rei".

Sota el títol "El discurs del rei", Financial Times se centra en l'article del Rei Joan Carles després de la manifestació independentista de la Diada i dels moviments d'Artur Mas arran de la marxa. El diari parla de "crisi constitucional en potència" i diu que suposa una "emergència nacional", que equipara amb la crisi financera, la recessió i l'elevada taxa d'atur espanyola.

El rotatiu considera que "la crida del Rei d'Espanya a la unitat nacional per superar la profunda crisi del país suposa tot un esdeveniment. L'última vegada que el Rei Joan Carles va intervenir tan obertament a la política espanyola va ser per frustrar un intent de cop d'Estat contra la jove democràcia emergent de la dictadura de Franco el febrer de 1981".

"Joan Carles té raó en referir-se a la transició. Per abordar la situació d'emergència actual, Espanya necessita un acord multipartit com els Pactes de la Moncloa de 1977 que van traçar el camí a la Democràcia", afegeix.

Tot i això, deixa clar que a qui li correspon trobar una solució a l'atzucac actual és al president espanyol: "la monarquia s'ha vist esquitxada pels escàndols. I el Rei intenta aportar el lideratge que l'actual govern de Mariano Rajoy sembla incapaç de mostrar".

"Tot i obtenir una majoria absoluta en les eleccions generals de novembre, Rajoy i el Partit Popular han preferit governar per decret, menyspreant la necessitat d'arribar al consens, o no informant tan sols com procedeix a la opinió pública", conclou.

Publicitat
Publicitat

35 Comentaris

Publicitat
#12 Good Bye, Separatas?, 20/09/2012 - 12:17

El FT es como los independentistas. Es decir, extranjeros.

#11 spanish, Madrid, 20/09/2012 - 12:07

no diu que CIU esta imputada por el expolio del Palau de la Musica

#11.1 campeon, 3% y la tapadera de Ciu, b, 20/09/2012 - 12:27

Desde la hispania, desde la marca hispana, desde los reinos de España, desde la España del estado moderno:

CATALUÑA NO QUIERE LA SECESIÓN
CATALUÑA AMA ESPAÑA
CATALUÑA ES ESPAÑA

CIU apoya a los extremistas radicales para tapar otros titulares de corrupción.-

#10 oriol, barcelona, 20/09/2012 - 11:56

Insults de periodistes espanyols a un diputat de la Generalitat. Cap agressió sense resposta. Aquests estan cagats.

http://goo.gl/jVPeM

#9 Pablito, Barcelona, 20/09/2012 - 11:23

Desacredita a E-Notícies, dar cobertura a una información del Financial Times, especializados en quimeras, falsas noticias y desinformación. Que informe éste mancha papeles de los problemas de su país y no plagie informaciones de los diarios españoles. Seguro que no han hecho ninguna investigación

#9.1 Decart, L'Esacala, 20/09/2012 - 11:40

aixó de la quimera t'agradat eh, ara fes n'he una amb galgos i podencos.

#9.2 Francesc, Badalona, 20/09/2012 - 12:05

#9

Pablito, Barcelona. Tens raó, el Finantial Times sempre ha estat un diari tendencion i patètic (ho sap tot el Món). Molt millor fer cas de la centralitat de La Razon, El Mundo i L'ABC. (Els espanyols mai us cansareu de fer el ridícul en públic)

#9.3 jes, bcn, cat, 20/09/2012 - 12:24

El FT és tan 'dolent' que el llegeixen totes les elits economiques europees...vaja els que ens han de deixar diners. Pablito hi ha molts vols low cost a Londres: és bo anar-hi de tant en tant...això si allà es parla anglès.

#8 Josepk, Vilafranca del Penedes, 20/09/2012 - 11:05

Única solució escapar d'aquesta secta maligna que es diu Espanya, han demostrat que es comporten exactament com una secta, obviant la realitat, mentint, insultant, amenaçant i expoliant.

http://srisc.wordpress.com/2012/09/18/espanya-una-secta-maligna/