Publicitat
Comunicació · 3 de Maig de 2015. 16:49h.

El futur Exèrcit català, a TV3

El TN informa que la Generalitat vol un cos militar “reduït sota l’aixopluc de l’OTAN”

El futur Exèrcit català, a TV3

Imatge del reportatge

El TN de TV3 ha ofert una peça de tres minuts de durada sobre les possibilitats d’un futur Exèrcit català. “Davant del procés sobiranista s’ha començat a dibuixar si alguns dies aquests exercicis militars els protagonitzarien efectius d’unes forces armades catalanes”, s’indica d’inici.

“Des de la Generalitat s’apostaria per un exèrcit reduït, adaptat a les necessitats d’un país petit i sota l’aixopluc de l’OTAN”, revela el TN, per tot seguit donar pas a unes declaracions d’Artur Mas on el president català s’expressa en aquesta línia.

TV3 dóna veu tot seguit a experts com Amadeu Recasens, que es mostra partidari “d’una policia militaritzada com ara la gendarmeria francesa”. Aquest punt de vista no és compartit per l’investigador del CIDOB, Marc Garafot, que creu que “Europa exigiria un exèrcit i això, diu, afavoriria el procés sobiranista”.

El contrapunt l’ofereix el professor de Dret de la UB, Rafael Martínez, que creu que “una Catalunya independent al dia següent no seria un Estat fiable” i “les fronteres amb els països europeus es blindarien severament perquè la desconfiança seria absoluta”.

El TN diu que “segons alguns experts, un Exèrcit català hauria de comptar amb uns 20.000 efectius”, als quals “s’haurien de sumar els actuals 17.000 mossos d’Esquadra i 11.000 policies locals”. "Per alguns, aquesta despesa és inassumible”, indica l’informatiu, posicionament que comparteixen tant Recasens com Martínez.

Tot i això, TV3 ofereix l’alternativa de que “Madrid traspassi al nou Estat català la part que ja financia ara de l’Exèrcit espanyol”, punt de vista defensat per Garafot, que explica que “el nostre pes en el PIB espanyol és el 20%, vol dir que de cadascuna de les capacitats de l’Estat espanyol el 20% arriba des de Catalunya”. “Exèrcit o una policia militaritzada? El nom no hauria de fer la cosa. O si?”, conclou la peça de Salvador Sala.

Publicitat
Publicitat

86 Comentaris

Publicitat
#80 Carlos Gomez, Bcn, 04/05/2015 - 22:34

EL Caloret ja el tenim aqui, ja ha arrivat a Terra Santa.
Sera per allo dels Paissos Catalans.

#79 ciutadà, bcn, 04/05/2015 - 18:05

Aquesta es la democràcia dels indepes, convertir la tele pública en un NODO d'una sola idea del mateix nivell que la TV nord-coreana. Sí aquest es el "país democràtic" de la Catalunya independent, ja em puc imaginar que el nivell de democràcia sero zero.

#79.1 enric, barcelona, 05/05/2015 - 18:37

La Tele de Corea del Nord, al menys, resulta seriosa.. En canvi la nostra TV3 té la gran virtut de que ens fa riure continuament amb les seves ximpleries.... com la recent de l´exèrcit català...

#78 Sergi, Gavà, 04/05/2015 - 17:16

molta por

#77 Carlos Gomez, Bcn, 04/05/2015 - 16:28

Ja m´imagino al gegant del pi i als capgrossos desfilant devant de les tropes redentores.
Pobre Boadella. L´han ensorrat.

#76 Carlos Gomez, Bcn, 04/05/2015 - 16:14

Hi hura aferrisada competencia entre tant candidat per ferse amb el control de la Gestapo autoctona.
Perque el emul del Goebbels ja fa temps que exerceix.