Comunicació · 9 d'Octubre de 2012. 08:17h.

El Govern "estudia" crear una taxa per finançar TV3

El president de la CCMA no en sabia res

El Govern "estudia" crear una taxa per finançar TV3

El portaveu Homs, durant la roda de premsa

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha admès en roda de premsa que l'Executiu té en "estudi" un informe per finançar TV3 amb una taxa, però que "ja ho veurem". Televisió de Catalunya té un pressupost públic de 300 milions d'euros i una plantilla de 2.100 treballadors als quals cal afegir 400 més a Catalunya Ràdio.

Homs, que s'ha mostrat molt caut, ha insistit que el document només avalua el finançament de les televisions públiques a Europa -a la Gran Bretanya també hi ha una taxa- però que quan prenguin una decisió "ja els n'informarem".

El portaveu, en resposta a e-notícies, ha admès tanmateix que el president de la CCMA, Brauli Duart, i la resta del consell de govern no han estat informats perquè "li toca decidir al Govern". "És responsabilitat del Govern", ha reiterat.

L'informe ha estat encarregat a Deloitte, que cobrarà 64.900 euros i té fins al 31 d'octubre per presentar la seva proposta, segons informa Expansión.

Duart, que va donar ahir una conferència a Nueva Economia Fòrum, no s'ha pronunciat sobre si està d'acord amb la creació d'aquest impost. "El Govern ha de decidir el que sigui oportú", ha defensat. Segons el contracte entre el Departament de Presidència i Deloitte, és compensar l'aportació pública que rep la CCMA, que s'ha reduït un 25,71% en tres anys.

El president de la Corpo també ha defensat la continuïtat de la publicitat, tant en els canals de Televisió de Catalunya com a Catalunya Ràdio. "No té sentit augmentar la despesa pública", ha defensat en referència al fet que la supressió d'ingressos publicitaris implicaria una major subvenció pública.

Duart ha admès que la CCMA es troba en procés per "adequar" la seva estructura a l'actual situació econòmica. El directiu segueix sense pronunciar-se sobre la presentació d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), encara que ha emfatitzat que el disseny d'un nou marc laboral serà clau.

Publicitat
Publicitat

77 Comentaris

Publicitat
#43 Delmoralejo, Barcelona, 14/10/2012 - 23:01

El que quiera peos que se los tire.
Yo no tengo porque pagar una TV que noveo ni qiero

#42 Josep, Lleida, 10/10/2012 - 14:27

Em sebla perfecte, sempre que aquestes cadenes siguin pay per view.
Espero que no hagem de pagar encara més per aquesta merda, que la paguin els qui els agradi la porqueria

#41 Pere, Lleida, 10/10/2012 - 00:19

Em sembla molt bé. Que la pagui qui vulgui propaganda barata del clan nacionalista.

#40 Kropotkin, Vic, 09/10/2012 - 22:16

Es como si los nazis hubiesen hecho pagar a los judios el gas.

#39 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 09/10/2012 - 18:14

Una gran idea. Entiendo que solo pagarán la tasa los que la quieran ver. Me parece muy justo.