Publicitat
Comunicació · 10 de Novembre de 2020. 17:57h.

El Govern fa trampes amb els ajuts a La Vanguardia

Presidència incompleix la seva pròpia normativa

El Departament de Presidència, la titular del qual és Meritxell Budó, incompleix la seva pròpia normativa amb les subvencions a La Vanguardia. Les bases de la conselleria per poder optar als ajuts, publicades al DOGC el passat 10 de maig, estableixen clarament que el diari ha d'"estar editada "en un 100% en català o aranès".

El rotatiu, tanmateix, publica habitualment textos en castellà -com cartes al director- en la seva edició en català. Dijous passat dia 5, per exemple, cinc cartes eren en aquest idioma. El dissabte, la meitat eren també en castellà i diumenge, cinc. Aquest mateix dimarts, la meitat de la secció eren en llengua castellana. Es dona la circumstància que el Departament de Presidència va denegar en canvi l'ajut estructural a e-notícies amb el mateix argument que ara incompleixen.

cartes7n.jpgcaartas8n.jpg

El cap del servei d'innovació i cooperació de la Direcció General de Mitjans de Comunicació, Pau Ricart Roca, va enviar un mail el passat 12 d'agost en el qual informava que no admetien la petició de subvenció per no "estar editat en un 100% en català o aranès". El càrrec explicava també que treballava "fins el 14 d'agost", però que "a partir d'aquell dia faig vacances".

En un mail posterior l'endemà va insistir que "part del contingut del vostre mitjà no és en català. Aquest seria el motiu de la no admissió de la vostra sol·licitud", que és el mateix que passa amb La Vanguardia. Preguntada al respecte per e-notícies, Budó ha evitat concretar tres cops i ha afirmat que "la subvenció que se'ls ha retirat és perquè no complia els criteris".

La consellera ha reconegut que "em consta" que havien retirat a e-notícies els ajuts estructurals, però ha descarregat tota la responsabilitat el "personal tècnic" i ha insistit que "tothom està sotmès als mateixos criteris" malgrat que no és així".

48163-molo1.jpg

Les subvencions als mitjans depenen del secretari de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació, Antoni Molons, que -en el seu perfil de Twitter té el lema "#Justíciaillibertat"- i del director general de director general de Mitjans de Comunicació, Ignasi Genovès, que és també president de l'agència de notícies de la Generalitat, l'ACN.

La resolució definitiva del passat 30 d'octubre, signada digitalment pel secretari Antoni Molons, confirma que la sol·licitud ha estat "no admesa" per incompliment del requisit "que estableix que el mitjà ha d'estar editat en un 100% en català o aranès".

ignasi.jpg

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#18 Tabarnés puro, Barcino, 11/11/2020 - 20:57

Lo que es aberrante es que un gobierno regional margine la lengua de más del 55% de la población de esa región.
¿¿Hasta cuándo toleraremos esta infamia???

#17 Xesco, Poblenou, 11/11/2020 - 10:06

Roma no paga traidors. Els lazis si, compren voluntats i aixi ens va. Visca la Republica Catalana amb la noblesa comprada a cop de talonari. ¿conde? de godo el nou asalariat lazi.

#16 Pepón, Bcn, 11/11/2020 - 09:33

La Vanguardia y El Periódico son una vergüenza para el periodismo. De los panfletos El Nacional, etc... no hace falta hablar.

#16.1 xavi, bcn, 11/11/2020 - 12:52

ajajaja, panfleto....ajajaja, molt divertit aixo del TBO

#15 Pepón, Bcn, 11/11/2020 - 09:30

Lo del aranés es de traca. Hay unas 2000 personas que hablan en aranés. Perfecto. Lo que no tiene ningún sentido democrático es que nuestras instituciones desprecien la lengua madre de la mayoría de catalanes, que resulta ser la segunda lengua del mundo y que llevamos hablando en Bcn desde el siglo XV.

#15.1 xavi, bcn, 11/11/2020 - 12:50

Que atrevida es la ignorancia!!!!, Pepón

#14 Rigor i serenitat, BcN, 11/11/2020 - 08:49

La Dinamarca del Sud, el pantà tenebrós abans denominat hipòcritament "oasi", té aquestes coses.