Publicitat
Comunicació · 2 de Desembre de 2016. 09:36h.

El Govern no vol perdre el control de TV3

La renovació del consell de govern de la de la CCMA el podria deixar en minoria

El Govern no vol perdre el control de TV3

Neus Munté, en una entrevista a TV3

El PDECAT i Esquerra sempre han criticat que el Tribunal Constitucional emetés la sentència de l'Estatut amb magistrats que ja estaven 'caducats', però de fet ells fan el mateix. El consell de govern de la CCMA està pendent de renovació des de fa més d'un any i mig d'acord amb el que estableix la llei vigent.

El problema és que, per llei, la renovació s'ha de fer per sorteig entre els sis membres, que són Núria Llorach i Brauli Duart -tots dos són quota de l'antiga Convergència-, Rita Marzoa (ERC), Josep Vilar (PSC), Armand Querol (PPC) i Antoni Pemán (Unió).

El fet podria significar que el Govern perdés el control de la CCMA en un moment fonamental del procés -en teoria la desconnexió ha de ser aquest estiu- i amb unes eleccions al Parlament decisives a pocs mesos vista.

El Parlament, el passat 20 d'octubre, va aprovar per unanimitat una moció del PSC que insta la cambra a "dur a votació, dins del primer semestre del 2017, la renovació del consell de govern de la CCMA, si és possible a partir del que estableixi la nova llei, si ja ha estat aprovada. Si, per contra, la renovació s'ha de fer amb la llei vigent, s'han de renovar els tres membres que fa un any i mig que haurien d'haver estat substituïts".

El text aprovat també exposa que "s'ha de fer complint els acords de la Moció 13/XI, del 17 de març de 2016, sobre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, respecte al criteri de la majoria qualificada de dos terços del Parlament per al nomenament dels integrants del consell, i amb candidats proposats per un mínim de tres grups parlamentaris".

El document aprovat el passat mes de març constata la conveniència de reformar les lleis de la CCMA i del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) per tal que l'elecció dels seus membres s'hagi de fer necessàriament amb el suport de dos terços de la cambra, tal com passava abans de l'última reforma legislativa, i no per majoria absoluta, com permet la norma actual.

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#16 Peret Puig, Reus, 04/12/2016 - 22:50

Els objectius de la ultradreta nacionalista (JxS i CUP) són clars: 1) reconeixement de la superioritat racial catalana, 2) sortida de la UE, 3) limitació de drets dels no separatistes, 4) eliminació del castellà, 5) 3%

#15 Galba, Barcelona, 03/12/2016 - 10:05

Un altre exemple de la democracia d-alta qualitat de la que gaudim els catalans.

#14 Jax el boletaire, Vic , 02/12/2016 - 23:43

Si incumplen sus propias leyes que no van hacer con las leyes generales.
Viva Zapata !!!

#13 Carlos Gomez, Bcn (Valencia Nord), 02/12/2016 - 19:34

"El Sindic recomienda menos cerdos por granja"

El Triangle 2-11-2016

I a aixo es al que es dedica aquest incombustible Willy Fogg

I a que no sabeu per quant a l´any ?

Es fantastic.

#13.1 pepe.-., andorra, 02/12/2016 - 19:53

no, lo fantastico seria q cuando el personal se enterara de estas cosas, subieran a su despacho y lo tiraran por la ventana o al rio o lo alquitranaran y lo emplumaran, pero como estamos en una sociedad genuflexa, ovejuna, q se cree q vive en libertad cuando estamos en una dictadura, no pasara nada.

#12 Alejandro, Barcelona, 02/12/2016 - 14:05

Claro que no; es la voz de su amo, el mejor medio propagandístico del procés a pesar de que la pagamos todos: los indepens. y los que no estamos por la labor, algo que en otros países democráticos de centro Europa lo encontrarían vergonzoso.