Comunicació · 2 de Març de 2011. 16:12h.

El Govern retalla un 5% als treballadors de la CCMA

Malestar dels treballadors per "l'incompliment dels compromisos de la direcció"

El Govern retalla un 5% als treballadors de la CCMA

Treballadors de la CCMA, manifestant-se en solidaritat amb els funcionaris el passat 8 de juny

El Govern ha retallat un 5% als treballadors de la CCMA, igual que a tots els funcionaris, malgrat que només part dels més de 2.700 empleats ho son. Després d'un procés d'assemblees a totes les empreses de la CCMA, una delegació de representats dels Comitès i delegats de personal del grup d'empreses de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (TV3, Catalunya Ràdio, ens públic CCMA, CCRTV-Interactiva, Activa Multimèdia Digital i Fundació La Marató de TV3) ha lliurat al Consell de Govern de la CCMA, que es trobava reunit,un manifest en el qual s'exposa la situació dels treballadors de cadascuna de les empreses.

Pel que fa a Televisió de Catalunya, "la direcció incompleix el compromís de conveni amb els treballadors i congela els sous desentenent-se de  l’aplicació de la clàusula de revisió salarial pactada en relació a l’IPC. Defensem  la negociació col·lectiva i l’acord de conveni TVC-CCMA 2009-2011 que varem signar el març de 2010".

A Catalunya Ràdio, "el darrer conveni, després d’una dura negociació i unes quantes vagues,  va representar un avanç decidit cap a l’equiparació salarial amb TVC. Ara, en canvi, després de mesos d’una negociació pel nou conveni empantanada, la direcció ens anuncia congelació salarial pel 2010 i 2011 i la no aplicació del 0,3% de la Llei de Pressupostos previst per al 2010", expliquen.

Pel que fa al comitè d'empresa de l'Ens públic CCMA, "la major part dels treballadors és personal administratiu i d’informàtica transferit a l’ens públic en els darrers anys. El nostre conveni és el  de TVC-CCMA. Ens retallen per decret el  5% del sou des de juny de 2010. Des d’aleshores, a cada treballador ens han tret un total d’entre  800 i  1.200 euros de la nòmina. S’incompleix també la clàusula de revisió salarial segons l’IPC pactada en l’acord de conveni", afirmen.

Segons l'Assemblea CCRTV-Interactiva, "els increments de salari pel 2010 estan  vinculats al conveni de Catalunya Ràdio que s’està negociant, però on ja s’ha anunciat la congelació salarial".

Per la seva banda, els delegats de personal d’Activa Multimèdia digital, AMD denuncien "l’incompliment dels compromisos que la direcció va signar amb els treballadors el mes d’octubre de 2009. l’Assemblea de treballadors d’AMD  i també el Consell de govern de la CCMA van aprovar un pacte de conveni per l’equiparació salarial amb els companys d’Interactiva. Després de moltes dilacions i excuses, com la d’una fusió amb Interactiva que mai no arriba, la direcció no complirà els acords".

D'altra banda, els treballadors de la Fundació La Marató afirmen que "portem prop de 2 anys intentant signar un nou Pacte d’Adhesió parcial al Conveni de TVC. Ens han retallat el sou un 5% pel decret de juny, tot i que ni som funcionaris, ni els nostres salaris no provenen de fons de la Generalitat. Des d’aleshores, a cada treballador ens han tret un total d’entre 800 i 1.200 euros de la nòmina, sense comptar amb el que deixem de percebre amb la congelació salarial".

Per tot això, tots els comitès d'empresa de la CCMA rebutgen "la no cobertura de baixes, les retallades i la congelació salarial imposada pel govern, i denunciem l’incompliment  dels compromisos de la direcció amb els treballadors".

"Exigim respecte a la negociació col·lectiva, la continuació de les negociacions obertes i el compliment dels acords i pactes aprovats  pels treballadors i pel Consell de Govern de la CCMA i reclamem eficiència i transparència en la gestió. No renunciem al compliment dels acords, defensem la lliure negociació entre les parts i l’aplicació de les clàusules de revisió salarial amb referència a l’IPC", expliquen.

"Reclamem al Consell de Govern i a la direcció general que atenguin els seus compromisos amb la plantilla i s’esforcin a recuperar la confiança dels treballadors en comptes d’anunciar més retallades i incerteses de futur. Reclamem el Contracte- Programa previst a la Llei de la CCMA que doni un marc d’estabilitat al conjunt d’empreses de la Corporació, i un compromís decidit i convençut amb la seva funció de servei públic que contempli el manteniment de les plantilles i de la producció interna", conclouen.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Joan, Gràcia (Barcelona), 03/03/2011 - 18:40

SI, SI, ES CLAR. NO SÓN FUNCIONARIS, PERÒ ELS PAGUEM TOTS!
SOUS A PARTIR DE 3000 EUROS, 16 PAGUES DOBLES, 300 EUROS PER FILL, ETC ÉS UNA VERGONYA DE LES GRANS, AMB LA QUE ESTÀ CAIENT!

#4 Soro, Barcelona, 03/03/2011 - 14:12

Un treballador que no es funcionari no ha de patir les conseqüències de la retallada del decret Castells, per tant els treballadors de la CCMA,, (com els de la SEAT ), no s'han de veure perjudicats no son funcionaris , malgrat que alguns no els hi agradaria ser-ho.

#3 Terraxa, Terrassa, 03/03/2011 - 09:15

només un 5? Hi ha molt, molt més per retallar. Que facin vaga, així estalviarem la morterada salarial que costa aquest "tinglado". I si pot ser, que la facin per sempre. Total, només es notarà, i positivament, a les xifres. A l'empresa privada la retallada ha anat molt més enllà del 5%.

#2 Marc Estrada, Barcelona, 03/03/2011 - 08:51

Aquests tios del comitè de TV3 sí que tenen "jeta". Com es poden queixar amb la pasta que guanyen, gent que no fot ni brot -la majoria-, i que en cap cas baixen dels 2.500-3.000 euros al mes. Em sembla ridícul que es queixin. Mentre ens retallen drets socials, ells segueixen vivint molt bé.

#1 Segrià, (Lleida), 02/03/2011 - 20:36

Tots els funcionaris ens hem resentit de la retallada salarial, tot i el que estipulen els Convenis i també la congelació salarial. Per què haurien de ser ells diferents essent treballadors d'un organisme públic ? També els mestres de la concentada s'han vist perjudicats pel mateix.