Publicitat
Comunicació · 28 de Novembre de 2008. 18:40h.

El Govern valencià tanca TV3

L'Executiu català considera "inacceptable l'actitud dilatòria del Govern espanyol"

El Govern valencià tanca TV3

La direcció de TV3, el passat 16 de setembre durant la presentació de la nova temporada

El Govern del PP dirigit per Francisco Camps ha tancat els repetidors de TV3 al País Valencià. L'Executiu català ha emès un comunicat en el qual "lamenta i rebutja la nova acció de tancament de repetidors del senyal de TVC per part del Govern valencià", alhora que critica "l'actitud dilatòria del Govern espanyol" en l'acord de reciprocitat televisiva. L'Executiu de José Montilla ha indicat que "malgrat l’empara judicial esgrimida, la mesura ignora i perjudica el procés d’acord establert entre ambdós governs per tal d’assolir la reciprocitat televisiva dels respectius canals públics".

El Govern català rebutja que el retard de Madrid en l'aprovació del decret de reciprocitat (TV3 i Canal 9) sigui imputable a la Generalitat. "En cap cas, el retard per part del Govern de l’Estat en l’aprovació del reial decret que permet la reciprocitat pot imputar-se al Govern de Catalunya, que ha complert escrupolosament tots els compromisos adquirits", ha assenyalat en el seu comunicat.

L'Executiu català ha afegit que "el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació va obtenir el mes d’abril de 2007 el compromís del Ministerio de Industria, Turismo y Comercio d’elaborar un reial decret que fes viable tècnicament la reciprocitat televisiva. El Ministerio va enllestir aquest reial decret el febrer de 2008 i des de llavors es troba pendent d’aprovació per part del Consejo de Ministros. El Govern de Catalunya entén que no hi ha cap raó que justifiqui un retard que perjudica greument el desplegament de les televisions públiques valenciana i catalana i, per aquesta raó, reclama l’aprovació immediata del reial decret".

Publicitat
Publicitat

65 Comentaris

Publicitat
#65 Fran, Llinars, 30/11/2008 - 12:46

La pregunta es facil, perque es te que veure la tv catalana a la C.Valenciana?perque si el govern valencia amb majoria absoluta diu que no vol tv3 ,teniu que estar dient que sí? perque insistiu tant? que preteneu?

#64 Eduard, St Cugat, 29/11/2008 - 21:12

Quan reaccionarem?!

#63 juan, zaragoza, 29/11/2008 - 16:36

.. deberian consecuentemente respetar el deseo del pueblo valenciano que es el de NO TENER POSIBILIDAD DE VER TV3 por abrumadora mayoria Repito que ESA es la postura que deberias tener los indepes si fuerais racionales (no lo sois)

#62 juan, zaragoza, 29/11/2008 - 16:35

Partiendo de la base de que yo creo que TV3 deberia poder emitir en valencia, lo que no entiendo es que los separatistas que justificais todo tipo de tropelias y abusos contra los no nacionalistas en virtd de LALEGITIMIDAD ELECTORAL, deberian consecuen...

#61 jojojoooooo, wide is castilia, 29/11/2008 - 15:09

escolta llama negra, en estar en contra de gairebé TOT l'arc parlamentari consiteix la democràcia? curiosa manera teniu els espanyols d'aplicar-la.