Publicitat
Comunicació · 19 de Maig de 2014. 12:54h.

El Govern veu "en perill" TV3

L'Executiu espanyol comunica a la Generalitat el tancament "d'una part dels canals"

El Govern veu "en perill" TV3

Mas, amb Sallent i Duart (Foto: Jordi Bedmar)

La Generalitat denuncia que el Govern espanyol vol utilitzar la nova regulació de l'espai radioelèctric per obligar TV3 a tancar canals. El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha explicat que l'Executiu de Rajoy ha comunicat a la Generalitat que haurà de tancar "una part dels canals de TVC" i ha manifestat que aquesta decisió "podria posa en perill TVC".

"Se’ns ha comunicat que s’ha d’alliberar la meitat de l’espai que ocupa la CCMA", ha dit durant una roda de premsa a Palau, en la que ha assenyalat que "teníem destinats dos blocs d’espais per emetre canals diversos i se’ns diu que un ja no el podrem utilitzar".

El portaveu del Govern ha denunciat que amb aquesta decisió "hi ha una voluntat d’anar encerclant TV3". "Aquesta gent són capaços de tancar canals” i ha advertit que “tenen tendència a mirar de silenciar allò que els molesta".

Homs ha evindenciat que si es concreta aquesta decisió de l'Executiu de Mariano Rajoy -preveu que s'aprovi aquest divendres durant la reunió del Consell de Ministres-, hi hauria tres conseqüències immediates: "el tancament de canals de TVC, haver de renunciar a l’HD i enterrar de manera definitiva la reciprocitat".

El conseller ha dit que el Govern té "la voluntat de combatre" aquesta decisió i que buscarà "complicitats polítiques i institucionals" per tal que no es porti a terme el tancament de canals de Televisió de Catalunya. "Espero que aquells que defensen el bilingüisme estiguin al nostre costat", ha reblat.

Finalment, ha apuntat que el tancament de canals de TVC perjudicaran l'oferta televisiva en català, que "és minoritària" -està al voltant del 20%-. "Farem tot el que puguem per defensar el que tenim, que ja és poquet", ha conclòs.

Homs, durant la roda de premsa

Publicitat
Publicitat

130 Comentaris

Publicitat
#77 BEJOTA, BCN, 20/05/2014 - 19:55

QUIN PERILL ? TV3 COM LA RESTA DE MEDIS SUBVENCIONATS ,ANIRÁN CAP ON DIGUI EL MERCAT.

#76 JC, Barcelona, 20/05/2014 - 01:31

El problema no es la lengua. La lengua es la coartada que esconde el verdadero problema: que se recorte el aparato propagandístico público del Régimen Nacionalista, nuestro particular y vergonzante NODO catalán.

#75 Rafel Climent, RUBÍ (NACIÓ CATALANA), 19/05/2014 - 22:51

Observo en aquestes pàgines i quedo aturat de la gran quantitat de feixistes "NAZIS" , és a dir, Escanyols que hi intervenen. És impressionant !!!! i costa de creure que en ple segle 21 encara hi hagi aquesta mentalitat tant tercermundista!!!!

#75.1 Alvar, Bcn Españolaza, 19/05/2014 - 23:23

Simptoma de la minoria real que sou els indepes...

#75.2 GerareBoubcn, Barcelona, 19/05/2014 - 23:25

De que te extrañas? no todos tenemos la suerte de pertenecer a la raza superior estelada.

#74 Pepet, Sabadell, 19/05/2014 - 22:45

Potser serà la manera de que es reorganitzin i redueixin el dèficit.

#73 Rafel Climent i Brossa, RUBÍ (NACIÓ CATALANA), 19/05/2014 - 22:45

Com més , els "Escañols" ens donin pel sac, més serem els independentistes !!!!. Visca Catalunya LLIURE !!!!!!!