Publicitat
Comunicació · 7 de Febrer de 2017. 09:05h.

"El judici del segle", segons TV3

El periodista Xavier Graset diu que es jutja Mas "per haver posat les urnes"

"El judici del segle", segons TV3

Xavier Graset, amb el titular "El jucidi del segle"

El programa Més 324, que presenta el periodista Xavier Graset, ha analitzat el judici contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau per haver organitzat el 9-N i l'ha qualificat com el "judici del segle". També s'ha preguntat si era un "judici a les urnes".

Graset ha manifestat en el seu editorial que "ni màrtirs ni herois. Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau defugen aquestes etiquetes per bé que l'anada al jutjat no ha passat desapercebuda i han acabat fent tard passant per sota de l'Arc del Triomf del Passeig Lluís Companys. En tot cas, des del president màrtir Companys, que es va deixar la vida, fins a Mas, que pot sortir-ne inhabilitat, la situació és ben diferent, no té res a veure".

També ha dit que "la singularitat i el que fa aquest judici diferent, segons ha dit el mateix Artur Mas, és que per primer cop es jutja un president de Govern per fet una consulta, per haver posat les urnes".

"Es jutja el desacatament a l'Estat o la desobediència a l'advertiment del Constitucional El judici és la mostra del xoc institucional i, al mateix temps, la incapacitat de fer de la política una eina eficaç per resoldre un problema com aquest?", s'ha preguntat el presentador, que ha considerat que el judici és "polític" i ha ciutat "un vell fiscal" per dir que "el més dolent dels judicis polítics és que quan comencen, qui els ha instigat ja ha perdut". "Insisteix que d'un judici polític o bé se'n surt màrtir, justament, o queda aquesta sensació de fracàs, ha conclòs.

La taula de convidats ha estat formada per l'exconseller i exdiputat d'ICV, Joan Boada, l'exdirector de Catalunya Ràdio i de l'ACN, Joan Maria Clavaguera; advocada del col·lectiu Drets, Maria Vila; el vicepresident de la seccio de dret penal del col·legi d'advocats de Barcelona, Daniel Capuz; i el periodista de TV3, David Melgarejo.

El president de l'Assemblea, Jordi Sànchez, ha participat en la segona part del programa i ha defensat que "no es pot limitar el dret a expressar-se i el dret a manifestar-se". "La gent que estàvem al Passeig Lluís Companys ens sentíem igual d'acusats que Mas, Ortega i Rigau", ha afegit.

Xavier Graset també ha entrevistat al politòleg Raul Zelik, un dels observadors convidats per l'ANC, que ha afirmat que "el problema d'Espanya és que no ha fet una transició democràtica" i, finalment, ha conversat amb els corresponsals internacionals Henry de Laguérie i Cristopher Postin.

Publicitat
Publicitat

50 Comentaris

Publicitat
#33 Carles Sala, Barcelona, 09/02/2017 - 19:56

Es que no se cansan de hacer el ridiculo, son incansables. Graset es un ejemplo mas de como hacer el ridiculo cada dia y seguir incansablemente hasta el ridiculo final.

#32 gurguri, barcelona, 09/02/2017 - 16:42

Los de TV3 se lo han de currar. Esta corporación gasta TRES veces mas en sueldo que Atresmedia.

#31 Jordi, Tarragona, 08/02/2017 - 13:37

Sé, segur que sortirà en tots els llibres d'història a partir de l'any vinent...

#30 Uto, Barcelona, 07/02/2017 - 20:59

Es tan simple la manipulación de que se le juzga por poner unas urnas democráticas , cuando no se ponen para escoger el idioma que se utilice en los colegios, o dejar de pagar peajes de la caixa. Pero con una desvergüenza reseteante, se ponen para privar de sus derechos al resto de españoles. Tahur

#29 Premi Sant Joldi, Bcn, 07/02/2017 - 19:46

GRASSET. "el Larry King versio pages caganer" el conducto del magazine "fem pinya pel Pruses" a tv3%, es un crack.
Aquet IMAN del separatisme nomes li falta un barret jomeni, jo em trontxo....es un programa de HUMOR amb mala llet, que preten ser serios ...ah i didactic.