Comunicació · 20 de Gener de 2017. 11:25h.

El llarg braç de TV3

Productores demanen més pressupost per a la cadena per poder seguir cobrant

El llarg braç de TV3

Joel Joan, Issona Passola i Àlex Casanovas, entre altres, durant la presentació del manifest

Onze organitzacions del sector audiovisual català han presentat el manifest Més TV3! per reclamar reclamen “urgentment al Parlament i al Govern més inversió orientada als continguts per a la TVC i per al sector audiovisual amb l’objectiu d’aspirar de nou, no només al lideratge de TV3 i al de la indústria dins l’àmbit espanyol i mundial, sinó per donar resposta a les noves demandes de consum audiovisual que fa la ciutadania”.

El document constata que “TV3 no està en condicions de seguir mantenint la seva oferta. I, molt menys, de seguir sent competitiva” i exposa que “si no intervenim de manera urgent i ferma, TV3 passarà a ser una televisió prescindible, i l’audiovisual català, de ser un sector estratègic a ser un sector subsidiari i irrellevant”.

“Quin serà el cost que tot això tindrà per al nostre país? Com podem entendre la cultura, la llengua i la realitat catalana sense una CCMA i un sector audiovisual potents?”, es pregunten els impulsors del manifest, que demanen “Més TV3! Perquè sense el paper de motor de la televisió pública, pedra angular de l’audiovisual català, el nostre país té menys futur”.

Organitzacions del sector audiovisual reivindiquen “reclamem un pla estratègic de futur i un model per a la CCMA que pugui competir amb èxit en el nou entorn i que pugui complir amb el seu objectiu de ser el motor del sector audiovisual català”.

Així mateix, el manifest demana “un model de governança i de gestió professional a la CCMA, que permeti organitzar millor els recursos, que prioritzi la producció de continguts i que estigui deslligada dels condicionants del Govern i dels partits polítics en la presa de decisions”.

Entre els firmants del document hi ha la federació de productors PROA, el Clúster de l’Audiovisual, els Guionistes Associats de Catalunya i el comitè d’empresa de TV3, entre altres. La roda de premsa ha comptat amb la presència dels actors Joel Joan i Àlex Casanovas i la Presidenta de la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Issona Passola, entre altres.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#19 Galba, Barcelona , 23/01/2017 - 22:12

Pobrisons, són pocs i malpagats.

#18 Kropotkin, Vic, 21/01/2017 - 09:46

El problema del esteladismo es que sale muy caro... No producen nada, solo consumen subvenciones... Jua, jua, jua,...

#17 botifler1914, Sinitaca, 20/01/2017 - 16:17

Las vavas se quejan de falta de paja en sus pesebres....

#16 Alfons Maristany, BCN, 20/01/2017 - 13:52

Estamos en 2017
La TV ya no es ni será lo que fue
Los jovenes hoy no ven TV
Sois los abuelos cebolletas del Siglo XXI
Se os acabo el chollo y no os habeis enterado

#15 Alejandro, Barcelona, 20/01/2017 - 13:48

Más presupuesto para TV3? ¡¡¡Inmorales, chorizos!!!!