Publicitat
Comunicació · 31 d'Octubre de 2018. 14:04h.

"El modus vivendi de la república"

El periodista Joaquín Luna denuncia els "xiringuitos" del procés

"El modus vivendi de la república"

El periodista Joaquín Luna, en un article a La Vanguardia, critica "el modus vivendi de la república" i considera que "cal ser fanàtic per empassar-se aquesta expansió de la 'indústria de la desconnexió': les franquícies de la república, uns xiringuitos fets a la mesura d'amics i coneguts la necessitat ningú sap explicar".

"Ahir va ser presentat a Palau el Consell per la República, ¡un organisme privat!, sense un euro de finançament públic! Un miracle bíblic", ironitza el periodista, que recorda els diferents organismes que el sobiranisme ha creat en els últims mesos.

"Des de la desaparició de l'URSS, no es recorda a Europa semblant desplegament d'organismes amb noms llargs, feixucs i burocràtics que només fan que duplicar una administració prou estructurada. Si aquesta és la modernitat del segle XXI pel que fa a eficàcia en la gestió dels diners públics i simplificació i transparència de l'organització administrativa...", assenyala.

"Afortunadament, les franquícies de la república no deixen de ser una forma innòcua de premiar els fidels i buscar-los un entreteniment que en alguns casos -assegura la Generalitat- es costeja amb fons privats. La qual cosa és molt inquietant perquè ningú dóna res per res en aquesta vida. Que bé dissimulem la Catalunya dels emprenedors!", conclou.

Pro seva banda, el també periodista Andreu Claret, en un article a la seva pàgina de Facebook, remarca el fet que "els responsables de la consola gegant que presidia l'acte s'havien equivocat perquè posava Consell PER la República i no DE la República, com es havia anunciat en les invitacions, però aviat vaig caure en que no era un error sinó un subtil lliscament semàntic que diu molt sobre el moment que viu l'independentisme català".

"Ho diu tot sobre la improvisació i la desunió. El hashtag previst per TV3 va canviar amb la mateixa discreció, sense que ningú donés una explicació, i en les xarxes dels CDR van començar a escalfar-se. Les cares dels assistents a l'acte recordaven les de la escalinata del Parlament el dia de la declaració d'independència. Un poema. Més de funeral que de començament. Res com veure aquell acte desangelat al saló de Sant Jordi per adonar com està el pati. Fatal", afegeix.

"Algú es creu que una targeta que posi Consell per a la República li obrirà les portes d'Europa que romanen tancades per Quim Torra? Com no sigui les de les Illes Fèroe, ho veig difícil. Després, l'argument era el de sempre. Va dir que el Consell permetrà fer allò que és impossible fer aquí, perquè Espanya és Veneçuela o Turquia", afegeix.

"I ho va dir davant el personal reunit a Barcelona, sense que ningú ho objectés, més enllà d'alguna queixa dels de sempre. Com no s'adona de la contradicció? Impresentable. Que devia pensar Junqueras si tenia accés a TV3? Amb 1 dansaire, en pla auresku d'honor, donant la benvinguda a la República, va ser un dels actes més surrealistes que ha conegut al Palau de la Generalitat. Com segueixin les coses així, ni República ni Consell", conclou.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#10 lepero, Barcelona/Tabarnia, 01/11/2018 - 13:40

Todo es ridículo de libro Guinness.

#9 eplaolesa@gmail.com, Barcelona., 31/10/2018 - 21:57

Al meu parer sembla que aquest senyor no conegui als catalans. Nosaltres per poder aconseguir l'independencia fem les aportacions necessaries sense demanar res a canvi.
Som molt els catalans q la desitgem i fem i farem el q calgui.

#9.1 Josep, Barcelona , 01/11/2018 - 10:40

Parli per vostè, no ens inclogui a tots els catalans per que hi som molts que això de la republica ens sembla una enganyifa. I si vostè vol republica doncs fa molt bé de pagar-se els seus capritxos.

#8 Lobisome, BCN, 31/10/2018 - 19:41

By the way, FAQS es uno de esos "Xiringuitos"...

#7 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 31/10/2018 - 19:22

El prusesimo crea empleo, defiendelo.

Muchas familias dependen de ti y de tus impuestos.

#6 Jordi Svotland, Barcelona, 31/10/2018 - 18:51

Molts d'aquests que critiqueu el procés,si teniu oportunitat anireu a l'almudena a veure les restes del vostre estimat dictador. Per això ni una paraula del Borbó. Que li sembla al senyor luna el patrimoni de mes de 5000 milions d'euros del Borbonet? La venda d'armes a Arabia Saudí? Això si que es greu. Viure del grupo godó si que és ser cara

#6.1 soloesmiopinon, Tabarnia, 31/10/2018 - 20:34

Que tonto eres! Cuanto topicazo! ¿Algun link con información sobre ese supuesto patrimonio? La venta de armas se produce en una parte muy importante desde empresas catalanas ¿como es que tus adorados líderes no han acabado con eso? Això si que es greu.