Publicitat
Comunicació · 31 de Juliol de 2019. 11:12h.

El Mundo acomiada el director de Catalunya

Álex Sàlmon portava 30 anys al diari

El Mundo acomiada el director de Catalunya

El Mundo ha decidit prescindir del fins ara director de l'edició catalana del diari, Álex Sàlmon, despfés de 30 anys treballant en aquest diari. El mateix periodista ho ha anunciat a través d'un fil de Twitter, on ha qualificat la situació de "desagradable" i "inexplicable".

Sàlmon ha apuntat que "la setmana de 17 de juliol es van complir 30 anys de la meva primera trobada amb Pedro J. Ramírez perquè m'expliqués el projecte d'El Mundo. La proposta era fer de corresponsal de Cultura a Barcelona. aquesta carrera es va truncar també aquesta setmana".

També ha assenyalat que "quan ocorren situacions tan desagradables i inexplicables és millor guardar silenci i reflexionar" i ha afegit que "arribats a aquest punt de tensió amb la qual ha estat la meva casa durant 30 anys, el primer és donar les gràcies a tots els que han estat els meus companys al llarg d'aquest temps, el seu lliurament, disposició i bon fer professional demostrat tot i l'adversitat".

Finalment, el periodista ha agraït la tasca de les persones que han coincidit amb ell en la redacció i ha manifestat que "des del primer dia vaig treballar a través de dos eixos: que la nostra tasca prioritzés l'edició nacional però que això no ho allunyés de la vida política, econòmica, social i, sobretot, cultural de la realitat catalana". "El periodisme és un ofici amb futur, encara que sembli una gran mentida", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#4 Telamarinera , Vng, 01/08/2019 - 09:28

Es un señor. Pero hoy la prensa nos para su periodismo.
Cuantas portadas da?..¿qué prestigio tiene El Mundo en Cat?...

#4.1 pepe, andorra, 01/08/2019 - 13:42

tenia, El mundo tenia un gran prestigio en Barcelona pq no era correa de los partidos separatistas, muchos años tuve q cruzarme la plaza lesseps para comprar dicho diario pq no se vendia en todas partes. Y era la edicion de Madrid, fue un detallazo hacer la edicion de Barcelona, claro q despues llego rajoy y lo revento todo.

#3 Onofre de Dip, Barcelona, 31/07/2019 - 18:58

Álex Sàlmon es uno de los mejores conocedores de la realidad catalana que nos toca padecer desde hace ya tanto tiempo. Hombre ecuánime, moderado y templado, sus análisis políticos son un auténtico modelo de sentido común. No tengo ni pajolera idea del por qué de su despido, pero "El Mundo" se lo pierde.
Y allá ellos.

#2 pepe, andorra, 31/07/2019 - 13:15

hace años q los grandes diarios españoles no son mas q correas de transmision de intereses espureos, la manipulacion, la propaganda, el alquiler de sus paginas a diversas mafias para q propaguen sus manipulaciones.....Y no solo los diarios, ni la television ni la radio en España sirven ya para informarse, todo esta manipulado y es propaganda.

#1 lepero, Barcelona/Tabarnia, 31/07/2019 - 11:54

Precisamente ayer compré EL DIRECTOR, de David Jiménez, que lleva el subtítulo de "Secretos e intrigas de la prensa narrados por el director de El Mundo".

#1.1 Juanico, Bcn, 02/08/2019 - 15:35

Que le aproveche...