Publicitat
Comunicació · 5 de Febrer de 2014. 11:21h.

El Mundo acusa Rahola d'inflar el currículum

El diari explica que l'error es produeix en les versions "en castellà, anglès i francès" del seu web

El Mundo acusa Rahola d'inflar el currículum

Imatge de la notícia

El Mundo afirma en portada que "Rahola va falsejar el seu currículum dient que era doctora en Filologia". En aquest sentit, asseguren que "l'estiu passat Pilar Rahola va canviar el seu currículum vitae. Durant anys deia en ell que és 'doctora en Filologia Hispànica i també en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona', és a dir, que posseïa no un, sinó dos doctorats. I així se la presentava sense que ella ho corregís".

La periodista, contactada per e-notícies, ha afirmat que és "una informació surrealista" i que "estic molt honrada de sortir a la portada d'El Mundo". El diari diu que l'error es produeix en les versions "en castellà, anglès i francès".

També explica que la periodista "deia posseir dos doctorats, segons la biografia en castellà de la seva pròpia pàgina web, mentre que en la versió catalana assenyalava ser 'llicenciada'. Ella va replicar que en efecte era llicenciada en Filologia i que era doctora honoris causa per la seva lluita pels drets fonamentals 'per la Universitat de Xile'".

"Durant almenys cinc anys, Rahola ha figurat a la seva web com a doctora en dues filologies en les versions en castellà , anglès i francès, tot i que en català sempre parlava de llicenciatures", s'afegeix. El Mundo recorda diferents ocasions en què la va presentar com a "doctora" i acusen la periodista de no corregir la informació.

Segons afirmen, Rahola va explicar que quan va fer la web fa "moltíssim temps" va demanar les traduccions del text original en català. "La veritat és que no em vaig preocupar mai més", va dir. Sobre el canvi d'aquest estiu, ha indicat que "deu ser que la meva 'secre' ho deuria veure, va demanar que ho traguessin, i no deuria veure l'anglès i el francès. I jo no m'havia assabentat ni d'una cosa ni de l'altra".

Respecte a ser presentada com a doctora en moltes ocasions, ha dit que "és molt sud-americà [...] et diuen doctora per a tot", ja que "el llicenciat és una altra cosa". "Potser ho han tret de la web, potser és culpa meva. No miro mai aquestes coses", afegeix.

"Però en qualsevol cas potser és culpa meva, doncs llavors molt malament per part meva. Però a mi no em trobarà mai dient en un acte o en un lloc 'jo sóc doctora'". No obstant això, va sostenir que no replicar quan la presentaven així és perquè "no li vaig donar importància".

Ja a twitter, Rahola ha afirmat que el que explica El Mundo "no és cert". "És una informació surrealista. La veritat és que m'ha divertit. I portada, uauh!, quin honor!", indica. "La veritat sempre té moltes cares. Estic orgullosa del meu CV. Aquesta notícia és pur surrealisme", conclou.

Publicitat
Publicitat

60 Comentaris

Publicitat
#64 pep, manresa, 06/02/2014 - 19:12

la cosa Rahola no menteix: de fet, només per les Universitats del Mur de la Vergonya Sionista deu tenir 69.669 doctorats.

#63 BEJOTA, bcn, 06/02/2014 - 15:38

SRA. BELÉN ESTEBAN (PERDÓ, DRA. RAHOLA ):DEIXI DE DIR XIMPLERIES

#62 alicantino, alicante ESPAÑA, 06/02/2014 - 15:09

Reitero: iconos del soberanismo independentismo de la región de cataluña: Pilar Rahola, Joel Juan, Toni Albà, Calli Vostè, Carod Pérez y su hermano Apeles, Puig y hermanos, Homs, un notario de sagunto del q no recuerdo nombre, ah, un payaso que se hace pasar por economista... ¿sigo?...

#60 laila, bcn, 06/02/2014 - 07:58

Això és una estupidesa i fer de l'anècdota un noticion. Quin benefici ha tret amb això? Si ho hagués fet per presentar-se a oposicions encara, però es veu clarament que és una errada tonta.

#59 Amb la independència, GUANYEM, 05/02/2014 - 23:01

Els catalans no hem viscut per sobre de les? nostres possibilitats, ens han expoliat per sobre de les nostres possibilitats.

http://www.youtube.com/watch?v=k6eLw5CfEpM

Hem d'explicar a tots els habitants de Catalunya els beneficis de tot tipus que comporta l'estat propi.