Publicitat
Comunicació · 29 d'Agost de 2012. 09:00h.

'El Mundo' anima Rajoy a "abaixar els fums a Mas"

Recorda a Homs que "es de bien nacidos ser agradecidos"

'El Mundo' anima Rajoy a "abaixar els fums a Mas"

Portada d''El Mundo'

El diari El Mundo veu el rescat que ha demanat la Generalitat com "un descrèdit" per a Catalunya i considera que el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha d'"abaixar els fums" a l'"insolidari" president de la Generalitat, Artur Mas.

En el seu editorial expressa que "per camuflar políticament el que no és sinó un fracàs de gestió, el Govern d'Artur Mas va treure pit tot advertint que ni donarà 'les gràcies a ningú', ni acceptarà 'condicions polítiques' a canvi d'uns diners que considera que són seu".

"No és qüestió de recordar-li al portaveu de la Generalitat -expressa- aquest refrany tan espanyol que diu 'es de bien nacidos ser agradecidos', perquè la seva reacció no només és fruit de l'orgull ferit del gentilhome arruïnat que ha de demanar prestat per sobreviure. Les paraules d'Homs són tota una declaració de principis d'insolidaritat i una exigència de privilegis -concretada en l'anomenat pacte fiscal- que el Govern ha de rebutjar de ple".

El diari de Pedro J. Ramírez creu que "no seria admissible" que Rajoy "assumís la dinàmica d'acceptar les condicions que ens imposa la UE per rescatar els bancs o el deute i, per contra, no establís exigències a Catalunya", ja que el Fons de Liquiditat Autonòmica "estableix que l'accés a aquest mecanisme 'vindrà precedit de l'acceptació de condicions particulars' i de 'mesures d'ajust extraordinàries per assolir els objectius d'estabilitat pressupostària'" sota "un control de despesa rigorós per part de l'Estat".

En aquest sentit, El Mundo afegeix que "les exigències catalanes parteixen de dues fal·làcies que no es compadeixen amb la realitat. En primer lloc, d'acord amb l'actual sistema de finançament, els impostos dels catalans no són de Catalunya, de la mateixa manera que els dels madrilenys tampoc no reverteixen en la Comunitat de Madrid. Però és que, a més, no té res a veure l'aportació catalana al mecanisme de solidaritat amb la situació agònica que aboca al rescat".

Finalment, posa de manifest que "no és acceptable que les ajudes de l'Estat vagin destinades a finançar despeses únicament i exclusiva dirigits a mantenir la política identitària del nacionalisme, com les ambaixades a l'exterior, els recursos per a la normalització lingüística o els set canals de la televisió autonòmica".

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#22 Gonza, Cornellà, 30/08/2012 - 15:20

El que està clar és que ni ERC ni SI. L'autèntica fàbrica d'independetistes està a El Mundo, La Razón, Intereconomia i basures similars

#21 ALB, BCN, 30/08/2012 - 15:19

El que no acabo d'entendre és perquè hauriem d'estar agraïts per demanar un ajut que, pel que jo he entés, està perquè la comunitat que el necesiti el demani. Vaja, que Catalunya hi te tant dret com La Rioja (per posar un exemple) a demanar-ho.

#20 verdades ocultadas, barcelona is not catalonia, 29/08/2012 - 20:19

Catalunya expolía Bcn. 5 comarques, Barcelonès, Maresme, Baix Llobregat, Vallès Oriental i Occidental generen gairebé el 80% del PIB de Cat. Produeixen 8 de cada 10 euros. P q hem de finançar moltes comarques deficitàries de Cat? Els de Barcelona volem que allò nostre es quedi a Bcn. Prou expoli!

#19 pelayo, santander, 29/08/2012 - 16:51

ya lo decía yo que la avaricia rompe el saco. Sois una de las ccaa más pobres de España. Yo os daba la independencia ya!

#19.1 ALB, BCN, 30/08/2012 - 15:15

Sí, por favor.
A ver si os librais de una vez de estos catalanes que os robamos tanto.

#18 ton, sallent, 29/08/2012 - 14:37

per a kAStigator, les dades que dic son del minsteri d´Economía d´Espanya publicades a la premsa. Si algú està mal informat doncs és el Ministeri d´Economía. ah', PER CERT SI POTS MIRAT LA TERTULIA DE LA CUATRO D´AVUI ABANS DE LES 14H.