Publicitat
Comunicació · 9 de Gener de 2017. 08:50h.

El Mundo apunta a Felip Puig

Sosté que va facilitar un negoci de cinc milions a Jordi Pujol Ferrusola quan estava al capdavant de Medi Ambient

El Mundo apunta a Felip Puig

Portada de El Mundo

La Policia Judicial situa a l'exconseller Felip Puig com una peça clau en la trama de corrupció de la família Pujol. La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (Udef), segons informa El Mundo, sosté davant l'Audiència Nacional que Puig va afavorir els interessos del fill de l'expresident Jordi Pujol des de la Generalitat fins al punt d'afavorir un enriquiment de cinc milions d'euros amb un abocador a la localitat tarragonina de Tivissa.

Els investigadors consideren en dos dels últims informes que han aportat davant el Jutjat d'Instrucció número 5 que instrueix el denominat cas Pujol que la família de l'expresident "va influir de manera clara" sobre Puig amb l'objectiu que propiciés el negoci de Jordi Pujol Ferrusola amb l'abocador.

El primogènit dels Pujol va obtenir una plusvàlua amb la compravenda d'aquesta instal·lació, que va comptar amb l'autorització administrativa del Govern. Segons precisa ara la Udef, Pujol Ferrusola va invertir "com a molt" 284.479,26 euros i va obtenir a canvi 5.298.921 euros l'any 2004.

La Policia considera que aquesta operació presenta "uns trets extraordinàriament singulars, amb diverses connotacions criminals". Els investigadors han constatat que qui va adquirir l'abocador en el qual havia invertit Pujol Ferrusola va ser la constructora FCC, contractista de la Generalitat.

La Udef assenyala directament al càrrec públic que el va tramitar i té en compte "l'existència d'una resolució del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya de data 21 d'octubre de 2002 en la qual s'atorga autorització ambiental al projecte de construcció d'un complex de tractament de residus al terme municipal de Tivissa, que es va confirmar que era l'operació que estava darrere de tot l'entramat".

"Resulta sens dubte evident que la tramitació d'una llicència d'aquest tipus hauria de portar un procediment que presentés certa dilació temporal, amb terminis ampliables en funció que diferents instàncies presentin els seus informes favorables", prossegueix la Udef. "Atès que, si bé la llicència final es va concedir a l'octubre del 2002, el recorregut en diferents instàncies pel tràmit administratiu hauria començat abans", remarquen els investigadors.

Finalment, la policia judicial assenyala que "ara només faltaria per conèixer sobre qui es va exercir la influència, una qüestió que en altres casos simplement es presumeix, però que en aquest quedaria molt clar, d'acord amb qui ostentava el càrrec de conseller de Medi Ambient de la Generalitat". "A partir de consultes a fonts públiques, des del 30 de novembre del 1999 fins al 21 de novembre de 2001 el seu màxim responsable va ser Felip Puig Godes, germà de Jordi Puig, màxima autoritat pública al criteri des que es van sotmetre els tràmits inicials de l'abocador", conclou.

12 Comentaris

Publicitat
#12 Cata....queeee, Montcada i Reixac, 09/01/2017 - 21:21

Puig,Más,ha sido la guardia pretoriana de Pujol padre,y llegaron por "callar y tragar" a cambio crearon sus "espacios"

#11 Tirant, Barcelona, 09/01/2017 - 19:24

Si, però jo veig desfilar cap a la presó a polítics, empresaris, banquers tots ells de fora de Catalunya ... Perquè els corruptes d'aquí segueixen en llibertat i fins i tot a alguns encara no se'ls ha acabat de jutjar? ... Sembla que l'exemple "Banca Catalana" que va suposar el perdó per motiu

#10 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 09/01/2017 - 19:09

Això no és res comparat amb la gran quantitat de negocis que van fer els Pujol Ferrusola a costa d'aqiuesta mena d'endolls. A més tot això a Catalunya és Vox Populi. I en Mas hi va intervenir directament. Lo mateix que la familia reial i que la famíia Aznar, etc, etc... Perquè tot això era me

#9 Joel, Bcn, 09/01/2017 - 18:31

Però aquests de l'UDEF no eren aquells que van crear informes falsos que es va encarregar de difondre el diari El Mundo ?

#9.1 pepe.----, andorra, 10/01/2017 - 13:20

no, eran informes de verdad, q el juez esta utilizando en su investigacion, por decirlo de alguna manera. La misma pilar rahola le dijo a pedro j. q se habia equivocado y se disculpaba. Si buscas algo falso, mirate los informes de la ANC y el momium sobre q pasaria con la ÜE si Cataluña fuese independi

#8 botifler1914, Sinitaca, 09/01/2017 - 17:24

Si nadie de todo este clan de familias mafiosas ha entrado en prisión, es porque son parte del poder real y , aparte de la DUI, pueden levantar muchas alfombras.