Publicitat
Comunicació · 11 de Maig de 2013. 11:10h.

El Mundo compara De Gispert amb un líder nazi

El periodista Pedro G. Cuartango afirma que comparteix "concepció" amb Wilhelm Frick, "autor de les lleis per nazificar la vida pública"

El Mundo compara De Gispert amb un líder nazi

Article d'El Mundo

El periodista i editorialista d'El Mundo, Pedro G. Cuartango, ha comparat la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, amb el líder nazi, Wilhelm Frick, qui com a ministre de l’Interior de Hitler va ser l’autor de projectar les Lleis de Nuremberg contra els jueus, les lleis de “purificació racial” i, també va ser cap de les forces policials alemanyes. En l'apartat 'Vidas paralelas' s'afirma que "la concepció" de De Gispert "és purament casuística com la de Frick".

"Creu que el Dret ha d'estar supeditat a la construcció nacional i que, per tant, cal interpretar-lo en cada moment segons convingui als fins d'Artur Mas, que ha deixat molt clar que les lleis no seran obstacle en la seva marxa cap a la independència", exposa.

"Un dels trets essencials del totalitarisme és la supeditació del dret a la ideologia. A l'Alemanya nazi es va obligar els mestres i els jutges a jurar fidelitat a Hitler i es van promulgar les lleis de Nuremberg que excloïen els jueus de la possibilitat d'ocupar càrrecs públics o treballar com a funcionaris", manifesta.

En aquest sentit "l'impulsor i ideòleg d'aquestes polítiques es deia Wilhelm Frick, nomenat ministre d'Interior el 1933. Ell va ser responsable directe de tots els decrets i lleis que es van redactar per nazificar la vida pública. Frick creia que les normes jurídiques debian estar supeditades a la voluntat del Führer i als interessos del poble alemany que estaven per sobre de la llei. El dret era una cosa instrumental i modelable, que havia d'interpretar de forma casuística".

"És exactament la mateixa concepció -diu- que defensa Núria de Gispert, presidenta del Parlament català, que va assegurar que la declaració de sobirania 'segueix vigent' malgrat que ha estat suspesa pel Tribunal Constitucional". "A jutjar per les seves paraules, les decisions del Constitucional no són aplicables a Catalunya, com tampoc les sentències del Suprem en matèria de llengua, perquè no encaixen amb la voluntat del poble català que CiU i ERC representen", afegeix Cuartango.

Finalment, el periodista diu que la presidenta del Parlament "hauria de ser la primera a respectar la legalitat" perquè és "una representant de l'Estat". "Però la menysprea en declarar que ella no acata les resolucions del Constitucional", conclou.

50 Comentaris

Publicitat
#59 iñigo, salou, 12/05/2013 - 08:17

La comparación es excesiva e injusta, otra cosa son los tics de esta sociedad excluyente, que acepta la legalidad si le favorece unicamente, ese aire de prepotencia y desprecio a los que no piensan igual, esa prensa amordazada por la subvención que la evita de la ruina, la corrupción de .......

#58 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 12/05/2013 - 06:48

Lo bo d'aquests articles és que,convenientment traduïts i enviats a l'estranger, demostren a la resta del Món quina mena de periodisme es fa a Espanya i la importància d'independitzar-nos aviat

#56 A.Robles, Barceloneta, 12/05/2013 - 01:48

Vale la pena pedir la independencia sólo para sacarse de encima esta gentuza.

#55 Raimon Rodríguez, Mataró, 12/05/2013 - 00:55

A Frick lo colgaron después de condenarlo en el proceso de Núremberg. Con todo, no creo que sea lógico comparar a estas dos personas. Es cierto que ambas creen pertenecer a una raza superior, en un caso es más un tema racial y en el otro más bien cultural o lingüístico. Yo no hallo más parecidos.

#55.1 Raül, Mataró, 12/05/2013 - 02:19

Lastima que después de tu buen razonamiento, hables de "razas" poniéndote a la altura de aquellos que hace casi 70 años utilizaron esa palabra para aniquilar a millones de personas. Aquí, menos mal, somos personas iguales con diferentes pensamientos.. de uno de Mataró que piensa...

#55.2 Miquel (noalracismesialaintel.ligencia), Badalona, 12/05/2013 - 09:07

Després de sentir aquests comentaris començo a creure que pertanyo a una intel.ligència superior !!

#55.4 Elisenda, Barcelona , 12/05/2013 - 12:50

Raül, els 1ers que parleu de "races" sou vosaltres, que heu construït un Estat de l'apartheid a Israel. És més, ara ja no sou els primers, sou els únics, perquè l'embargament internacional ha derrotat l'apartheid de Sudàfrica. Sou racistes fins i tot amb les vostres dones al Mur de les Lamentacions.

#54 NuriaNuria, Vallès Occidental., 11/05/2013 - 23:28

El més patètic és que la Gispert no fa ni 24 hores que va anar a preidir un acte contra els camps de concentració alemanys. El diari sionista El Mundo no paga afalagadors.