Publicitat
Comunicació · 14 de Desembre de 2013. 11:07h.

El Mundo compara Mas amb Companys

Destaca que "vol seguir el seu camí" i "passar a la posteritat com un màrtir"

El Mundo compara Mas amb Companys

Mas, durant l'ofrena a la tomba de Companys, en una foto d'arxiu

El periodista i editorialista d'El Mundo, Pedro G. Cuartango, compara el president de la Generalitat, Artur Mas, amb l'expresident Lluís Companys i destaca que "vol seguir el seu camí" i "passar a la posteritat com un màrtir". No obstant això, considera que Mas "no vol pagar l'alt preu que això exigeix" i creu que "el seu afany està condemnat al fracàs".

En l'apartat Vidas paralelas, Cuartango exposa que "igual que Companys va proclamar l'Estat català de forma unilateral l'octubre del 1934 després d'una polèmica decisió sobre la propietat de la terra del Tribunal de Garanties Constitucionals, Artur Mas ha trencat la legalitat constitucional en anunciar la consulta del 9 de novembre".

"L'episodi més heroic de la història recent de Cataluna -diu- va ser una gran farsa, igual que ho és aquesta consulta amb unes preguntes t'equivoques que mai es portés a terme perquè els primers que no creuen en ella són els dirigents de CiU".

L'editorialista critica que el nacionalisme vol "mantenir tots els avantatges de pertànyer al Estat espanyol sense patir els seus inconvenients". En aquest sentit, manifesta que vol seguir venent cava a Burgos, mamant del FLA i que el Barça guanyi la Lliga mentre trenca amb una Espanya que identifica amb l'olor d'all i els tricornis. Però s'està o no s'està".

El periodista manifesta que "Mas no vol triar" i, per això, "reivindica un dret a decidir que és un galimaties en el qual no s'entén el sentit de les preguntes i que li deixa totes les vies obertes".

Finalment, Pedro G. Cuartango apunta que "la paradoxa és que Mas desafia la legalitat vigent, però no s'atreveix a consumar la bufetada perquè amb les coses de menjar no es juga". "En això pretén seguir aquest nacionalisme que , si li convé i encara que sigui per cinc minuts , exaltés les virtuts de ser espanol en nom del seny", conclou.

Article d'El Mundo

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#13 carlos, bcn, 16/12/2013 - 08:46

la diferencia Company fusilado - Mas a buen recaudo el dinero en Luxemburgo en una Europa democratica

#12 angel, Catalunya es Lliure, 15/12/2013 - 22:41

M'agrada que El Mundo, La Razón, ABC, El País, diguin aixó. Ens fem mès independents. La llàstima es que els catalans que senten españoles siguin cegats perque aquests diaris están en contra dels catalans inclòs els catalans que senten españoles.

#11 Julio, Barcelona, 15/12/2013 - 02:52

Espero que éste no sea tan incosciente como el aquél, responsable de tantas muertes y desgracias por su megalomanía. La republica le planto los cañones y al general Batet, en la Plaza de Sant Jaume y lo metió entre rejas por violar la constitución.

#10 Francesc, Barcelona, 15/12/2013 - 01:16

Europa i el món democràtic tenen un problema greu amb Espanya.

#9 Francesc, Barcelona, 15/12/2013 - 01:14

Espanya està molt malalta. Molt.