Publicitat
Comunicació · 26 de Desembre de 2009. 12:41h.

El Mundo critica el Rei

"Semblava que llegia un discurs redactat per Zapatero"

El Mundo critica el Rei

Zapatero i el Rey, en una imatge d'arxiu

El Mundo ha criticat, en una editorial, el discurs del Rei Juan Carlos I, al considerar "semblava en alguns passatges que el Rei no parlava en primera persona en el seu discurs nadalenca sinó que llegia un discurs redactat per l'Executiu". En aquest sentit, el diari recorda que "una cosa és que el discurs del monarca hagi de ser conegut i aprovat pel Govern, com estableix la Constitució, i una altra que el Govern aprofiti el discurs real per ratificar les seves polítiques".

El diari lamenta que, en referirise a la sentència del TC sobre l'Estatut, el moncarca va fer "afirmacions són ambigües i poden ser interpretades de forma diferent, però independentistes com Joan Puigcercós les van entendre com una crida del Rei a convalidar la constitucionalitat de l'Estatut Catalunya per evitar un trencament d'aquesta comunitat amb la resta d'Espanya ".

"Joan Carles va parlar també del deure de tots de 'preservar la independència de les institucions en nom de la confiança que els ciutadans tenen dipositades en elles'. Tothom estaria d'acord amb aquesta afirmació, però el que no està gens clar és a què es referia el Rei. Volia criticar el PP per la seva denúncia de la inconstitucionalitat de l'Estatut aprovat pel Parlament i el Congrés o, per contra, apuntava al xantatge dels nacionalistes catalans al Constitucional? ", es pregunten.

"La prova que el discurs no va ser neutral és el contrast entre la freda acollida per part del PP-tot i que correcta i respectuosa-i l'entusiasme del PSOE, la dirigent Elena Valenciano va afirmar que 'és difícil fer un diagnòstic més encertat i pròxim'. Sembla com si es tractés d'un elogi davant del mirall. Seria temerari assegurar que el Govern ha dictat el missatge nadalenc del monarca, però el que sí que sembla evident és que estava massa imbuït de la parcialitat de Zapatero", conclouen.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 josepxicot, barcelona, 27/12/2009 - 12:31

Segons la llei,en aquest país el govern
nacional està per sobre del Cap de l´Es
tat,no hi ha volta de full,la redacciò es
supervisada per les experts monclovites
altra cosa es parlar per no callar.

#9 Josep, BCN, 27/12/2009 - 09:45

Esta monarquia da auténtico asco

#8 El tontolpueblo se llama Pau, BCN, 26/12/2009 - 21:09

¿y qué pasa si la transición no ha acabado, Pau? vas tú a convocar una consulta, seguro, con 218.000 voluntarios y 200.000 votantes, reiet!!

#7 Eso es imposible, pedro jota, BCN, 26/12/2009 - 21:07

¿así que el PP se opone a lo que democráticamente han aprobado en el Parlament y Congreso? no, no puede ser, eso es imposible, jamás

#6 El Rey nunca habla en 1ª persona, BCN, 26/12/2009 - 21:05

En efecto, el Rey no habla en 1ª persona ni ayer ni nunca, sino que como Rey usa el plural mayestático NOS: queremos, consideramos, creemos, confiamos... y exigimos que esos catalanes de mi. secuestrados nos sean devueltos